1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRETMEN ‘USÛLE’ TAKILDI!
ÖĞRETMEN ‘USÛLE’ TAKILDI!

ÖĞRETMEN ‘USÛLE’ TAKILDI!

Öğretmen ‘usûle’ takıldı!

A+A-

Meclis'te sendikacılar ile polis arasındaki gerginliğin “usulden” kaynaklandığı öğrenildi. KTOEÖS; ‘Öğretmenlerin Meclis’e sokulmak istenmediğini’ ileri sürdü, Meclis; ‘oturum tamamlanmak üzeriydi’ dedi…

 Meltem SONAY

Cumhuriyet Meclisi’nde önceki gün ‘öğretmenler ve polis’ arasında yaşanan arbedenin ardından KTOEÖS, ‘Öğretmenlerin Meclis’e sokulmak istenmediğini’ ileri sürerken, Meclis Genel Sekreteri ise oturumun bitmesine birkaç dakika kaldığını, daha sonra da ‘bazı öğretmenlerin kimlik ibraz etmeden içeriye girdiği’ gerekçesi ile bir sıkıntı yaşandığını savundu.

Öğretmenler, 14:30’da Meclis’teydi…

Meclis Genel Kurulu’nun önceki günkü toplantısında, “Öğretmenler Meclisi ve Hükümeti İzliyor” eylemi yapmak için Meclis Genel Kurulu’na girmek isteyen Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yetkilileriyle polis arasında arbede çıkmıştı.

KTOEÖS yetkilileri ve üyelerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup, saat 14.30 sıralarında “Öğretmenler Meclisi ve Hükümeti İzliyor” eylemi çerçevesinde Genel Kurul toplantısını izlemek için Meclis’e gitmişti.

Basına yansıyan habere göre kapıdaki polis memurları tarafından Meclis İdaresi’nden izin alınması için bir süre bekletilen grup, daha fazla beklemek istemeyince basın ve konukların girdiği yan kapıdan Meclis Salonu’na girmeyi denemiş ve bu sırada polis ve KTOEÖS yetkilileri arasında arbede çıkmıştı.

Çıkan arbedede Meclis kapısında hasar meydana geldiği yazılırken, ardından Meclis’in arka kapısından salona girmek isteyen grubu yine polis engellediği belirtilmişti.

Meclis Genel Sekreteri Sarı: “Kimlik ibraz etmeden koşarak girenler oldu”

Önceki gün yaşananlarla ilgili bilgi veren Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreteri Emine Sarı, geçtiğimiz günkü Meclis Genel Kurulu Birleşimi’nde Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı’nın yurt dışında olması nedeniyle Meclis’e ‘en yaşlı üye’ sıfatıyla Ergün Serdaroğlu’nun Başkanlık ettiğini ifade etti.

Tüzük gereği Meclis avlusunun polis, Meclis içerisinin ise Meclis Güvenliği’nin sorumluluğunda olduğunu kaydeden Genel Sekreter Sarı, yaya girişlerinin de yapıldığı kapıda, polis kontrolüne isim yazılıp kimlik ibraz edildiğini hatırlattı.

“Birleşimin bitmesine birkaç dakika kalmıştı”

Sendika temsilcisi öğretmenlerin, Genel Kurul Birleşimi’nin bitimine ‘birkaç dakika kala’ geldiğini ifade eden Emine Sarı, “Son gündem dışı konuşmanın yanıtının son dakikalarıydı. Meclis’e Ergün Serdaroğlu Başkanlık ediyordu. Başkanımıza sorduk, oturumun bitmesine çok kısa bir süre kaldığı için içeriye alamadık” açıklamasında bulundu.

“Kimlik ibraz etmeden girmeye çalışanlar oldu, usule uygun olmadığından alamadık”

Bazı öğretmenlerin polis kontrolüne kimlik ibraz etmeden içeriye koştuğunu ve bu şekilde Meclis’e girişin ‘usule uygun’ olmaması gerekçesi ile içeriye girmelerine izin verilemediğini aktaran Genel Sekreter Sarı, olayda basına yansıdığı şekli ile de ‘kırma- dökme’ olmadığını savundu.

KTOEÖS Meclis’te yaşananlardan hükümeti sorumlu tuttu…

Gökçebel: “Suçlular öğretmeni suçlu göstermeye çalışıyor”

KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel, hükümet edenlerin, iradenin seçmende, halkta olduğunu unutmamasını istedi. Gökçebel, Cumhuriyet Meclisi’nde yaşanan olayları değerlendirdiği açıklamasında, öğretmenin meclise girmesini engelleme girişimi yapıldığını, bazı yanlı basın organlarının olayı saptırarak öğretmeni karalamak istediğini kaydetti.

Gökçebel açıklamasında; “AKP’nin ileri demokrasi anlayışını iyi kavrayan ve koltuklar uğruna her Alicengiz oyununa başvuracağı açık olan, CTP-UBP yönetimi, bazı yanlı medya yayınları ile de olayı saptırarak öğretmeni karalamak istemektedir. İzin alınarak bile kendi meclisine sokulmayan öğretmen iken, suçlular öğretmeni suçlu göstermeye çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

Öğretmenin vekillerin yer aldığı Meclis’e girme heveslisi olmadığını kaydeden Gökçebel, öğretmenin toplumsal varlığa sahip çıktığı gibi toplumsal iradeye ve haklara da sahip çıkacağını, koltuklar amaç haline geldiği zaman öğretmenin sessiz kalmayacağını sözlerine ekledi.

Yenidüzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.