1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ÖĞRETMENLER SUÇLAMALARI KABUL ETMİYOR!"
"ÖĞRETMENLER SUÇLAMALARI KABUL ETMİYOR!"

"ÖĞRETMENLER SUÇLAMALARI KABUL ETMİYOR!"

KTÖS, tepki gösterdi!

A+A-

KTÖS, bir velinin Mehmetçik İlkokulu’ndaki öğretmenlere yönelik suçlamalarına tepki gösterdi

Ayşe BULUT

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), bir velinin Mehmetçik İlkokulu’ndaki öğretmenlere yönelik suçlamalarını reddetti, okuldaki alt yapı eksikliklerinin sorumlusunun da Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyledi.

Sendika, okuldaki nöbetçi öğretmenlerin öğrencileri kontrol etmediği yönünde şikayet ve iddialarda bulunan velinin sözlerine sert tepki gösterdi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “ilgisizlikle” suçlanan öğretmenlerin bu sözleri hak etmediğini vurguladı. Elcil, söz konusu velinin çocuğunun teneffüs saati bittikten, ders zili çaldıktan sonra salıncaktan düştüğünü, bu konuda nöbetçi öğretmenlerin suçlanmasının doğru olmadığını ifade etti.

Öğretmenlerin haklarını yasal çerçevede arayacaklarını ifade eden Elcil, öğretmenlere yönelik saldırılar yapıldığını söyledi.

Şikayetçi velinin okul kapılarının sürekli açık olduğu yönündeki şikayetiyle ilgili Elcil, bu eksikliği gidermek için Eğitim Bakanlığı’nın bütçe ayırması gerektiğini, bunun için okul aile birliğinin beklenmesinin de doğru olmadığını söyledi.

Elcil, okul aile birliklerinin görevinin okulların kapısını ve güvenliğini sağlamak olmadığını ifade etti.

Elcil, veliyi sorumsuzlukla suçladı

Şikayetçi velinin küçük oğlunun parktaki salıncaktan düşüp, başını çarpmasıyla ilgili gelişen olayın iddia edildiği gibi teneffüste değil, ders zili çaldıktan sonra olduğunu ifade eden Şener Elcil, “Her çocuk okulda düşebilir. Bu olayı bu kadar büyütmenin ve öğretmenleri, idareyi suçlu olarak göstermek bana göre haksızlıktır. Bu velinin sorumsuzca hareketini gösteriyor. Ben kendisini sorumluluğa davet ediyorum” dedi.

Elcil, Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili rapor tutması gerektiğini, öğretmenlerin söyleyecek sözü olduğunu ifade ederek suçlamaların öğretmenlerin motivasyonunu düşürdüğünü ifade etti.

Mehmetçik İlkokulu öğretmenleri de, suçlamaları kabul etmediklerini belirterek öğrencileri, kendi çocukları gibi sevip, kolladıklarını söyledi. Şikayetçi velinin okulda kolu kırılan büyük oğluna sınıf öğretmeninin bebek gibi baktığını, teneffüs saatlerinde bile yanından ayırmadığını belirten öğretmenler, öğretmenlere karşı yapılan suçlamaları hak etmediklerini söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.