1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRETMENLER YİNE MECLİS ÖNÜNDEYDİ!
ÖĞRETMENLER YİNE MECLİS ÖNÜNDEYDİ!

ÖĞRETMENLER YİNE MECLİS ÖNÜNDEYDİ!

KTOEÖS, 2011 yılından sonra kamuya istihdam edilen öğretmenlerle Meclis önünde eylem yaptı.

A+A-

SENDİKA YARIN CUMHURBAŞKANLIĞI İLE EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA “ZEYTİN EKMEK YEME” EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRECEK

GÖKÇEBEL: “ÖĞRETMENİN KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRILMASINA KARŞIYIZ. BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

ÇAKICI: “BİZ TDP OLARAK GEÇMİŞTE GÖÇ YASASI’YLA İLGİLİ ÇOK MÜCADELE ETTİK, ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 2011 yılından sonra kamuya istihdam edilen öğretmenlerle Meclis önünde eylem yaptı.

“Göç Yasası” diye nitelendirilen Kamu Çalışanlarının Aylık ( Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’na karşı mücadele veren KTOEÖS yarın sabah da Cumhurbaşkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı önünde “zeytin-ekmek yeme” eylemi gerçekleştirecek. Eylemin tam saati sendika tarafından duyurulacak.

“MERHAMETSİZLER OKULU”, “VURDUMDUYMAZLAR SINIFI”

KTOEÖS’ün bugün Meclis’te gerçekleştirdiği eylem kapsamında 2011 sonrası istihdam edilen yüzü aşkın öğretmen sendikada hareket ederek, davul ve düdükler eşliğinde slogan atarak Meclis’e yürüdü.

“Merhametsizler Okulu”, “Vurdumduymazlar Sınıfı” konseptiyle düzenlenen eylemde öğretmenler 50 milletvekilinin ismini “Sibelcan, Zekican, Hüseyincan, Hakancan”, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu “mümessil”, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ı da “mümessil yardımcısı” şeklinde yazdı. Öğretmenler bu isimleri boynuna astı.

“Merhametsizler Okulu”, “Vurdumduymazlar Sınıfı” konseptiyle bir de skeç sahneleyen ve yasa ile hükümeti eleştiren öğretmenler, eylem boyunca “Hazırlık Hakkımız Söke Söke Alırız”, “Öğretmen Yerlerde Her Yer Toz Pembe”, “Bu Yasa Gidecek Dertler Bitecek” gibi sloganlar attı.

Üzerinde “Göç Yasası’na Dur De” yazan tişörtler giyen öğretmenler, Meclis’in ana giriş kapısına “Ayrıcalık Değil, Hakkımızı İstiyoruz”, “Öğretmenler Ücretli Köle Değildir”, “Göç Yasası’nda Buluşmak Değil, Göç Yasası’ndan Kurtulmak İstiyoruz” şeklinde pankartlar astı.

TDP’DEN DESTEK

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekilleri Mehmet Çakıcı ile Zeki Çeler de Meclis önüne gelerek eyleme destek verdi.

Çakıcı, Meclis kürsüsünde bir öğretmenin duygularını ifade ettiği bildiriyi okuduklarını vurgulayarak, bu konudaki tavırlarını anımsattı, mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti.

Mehmet Çakıcı, seçim döneminde Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yarımcısı Serdar Denktaş’ın yasa hakkındaki tutumlarının farklı olduğunu savunarak, seçmenden yasa kaldırılacakmış gibi oy talep edildiğini söyledi.

“NİYETLERİNİN ÖYLE OLMADIĞINI BİLİYORDUK”

“Biz niyetlerinin öyle olmadığın biliyorduk, bugün bunu da kabul ediyorlar zaten” diyen Çakıcı, “Bu hükümetin politik icraatlarının İrsen Küçük hükümetinden hiçbir farkı yoktur. Fark gören varsa bana söylesin” ifadesine yer verdi.

“BU YÜZYILDA GEÇMEZ”

Çakıcı, yasanın kaldırılması için bir öneriyi Meclis’e getirdiklerini ancak bunun reddedildiğini anımsatarak, ikinci adımda Sendikal Platform’un bu yasanın değiştirilmesi önerisini de Meclis’e sunduklarını söyledi.

Bu önerinin oy birliğiyle komiteye geçtiğini anımsatan Çakıcı, “Bana göre değişiklik bu yüzyılda geçmez” dedi.

“SADECE BİZİM DEĞİL, BAZI DİĞER MİLLETVEKİLLERİNİN DE KALBİ SİZİNLE”

Çakıcı, sadece TDP’li milletvekillerinin değil Meclis’teki bazı milletvekillerinin kalplerinin de 2011 sonrasında istihdam edilenlerle birlikte olduğunu söyleyerek  “Biz TDP olarak geçmişte de Göç Yasası’yla ilgili çok mücadele ettik. Etmeye de devam edeceğiz” ifadesine yer verdi.

GÖKÇEBEL: “BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ise Meclis önündeki eylemi TAK’a değerlendirerek öğretmenin köle gibi çalıştırılmasına karşı olduklarını söyledi,“Boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Meclis’e bu yasanın değiştirilmesiyle ilgili bir tasarı örneği sunduklarını ancak ivediliği alınan önerinin hasıraltı edildiğini savunan Gökçebel, “2011 sonrası istihdam edilen öğretmenlerin insanca yaşama koşulları ortadan kaldırıldı” diye konuştu.

“BAZI MÜCADELELERİN BİLİNÇLİ VE KASITLI OLARAK GÖRÜNMEZ KILINMASI İÇİN GİRİŞİMLER YAPILIYOR”

Gökçebel, “Düşünün ki bir öğretmen çift kadroda çalışarak, haftada 3 gün Karpaz’a, 2 gün Lefke’ye gidecek, ayda 8 bin kilometre yol kat edecek, 300’den fazla kamera geçecek, bu çalışma riskleri altında aldığı parayı da benzine verecek” ifadelerini kullandı.

Tahir Gökçebel, bazı mücadelelerin bilinçli ve kasıtlı olarak görünmez kılınması için girişimler yapıldığını da savunarak, özellikle eylemlerde yanlı medyanın tavrını net şekilde gördüklerini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.