1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRETMENLERİN DEMOKRATİK BİRLİĞİ’NDEN KTOEÖS YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ
ÖĞRETMENLERİN DEMOKRATİK BİRLİĞİ’NDEN KTOEÖS YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

ÖĞRETMENLERİN DEMOKRATİK BİRLİĞİ’NDEN KTOEÖS YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Öğretmenlerin Demokratik Birliği’nden KTOEÖS yönetimine eleştiri

A+A-

“KTOEÖS’ÜN FEODAL İLİŞKİLERLE DEĞİL, BİLİMSEL VE DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE YÖNETİLMESİNİ SAĞLAMAK İÇİN HER TÜRLÜ DEMOKRATİK YOLA BAŞVURACAĞIZ”

 Orta eğitimde görevli öğretmenlerden oluşan Öğretmenlerin Demokratik Birliği, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) ulusal ve uluslararası alandaki statü ve öğretmenlik mesleğine zarar verdiğini savundu.

Öğretmenlerin Demokratik Birliği, KTOEÖS yönetimine yönelik eleştirel bir açıklama yaptı.

Açıklamayı sendikanın önünde yapan ve bunu basınla da paylaşan Öğretmenlerin Demokratik Birliği, KTOEÖS’ün feodal ilişkilerle değil, bilimsel ve demokratik bir şekilde yönetilmesini sağlamak için her türlü demokratik yola başvuracaklarını kaydetti.

KTOEÖS’ta görev değişikliği yapılması için ‘olağanüstü genel kurul’ çağrısıyla 744 imza topladıklarını, bunu prosedüre uygun şekilde Sendikalar Mukayyitliğine ve sendikanın mevcut yönetimine ilettiklerini kaydeden Öğretmenlerin Demokratik Birliği, sendikanın mevcut yönetiminin üyeden toplanan imzaların gereğini yapmadığını savundu.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve yönetimi “sendikalar mukayyidinin görüşü çiğnemek”, “tüzüğe aykırı davranmak” ve “sendika tüzüğünde olmamasına rağmen güven oylamasına gitmekle” suçlayan Öğretmenlerin Demokratik Birliği, bunların “statükocu” bir anlayışla yapıldığını öne sürdü.

KTOEÖS’ün öğretmenlerin haklarını arama noktasında da gereğini yapmadığını öne süren, Gökçebel’in ve yönetimin bu konudaki tutumunu eleştiren Birlik açıklamasında “Öğretmenin açıkça talep ettiği değişimin gerçekleşmesi için aralıksız şekilde çalışmaya devam edeceğiz” ifadesine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.