1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI...
ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI...

ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI...

Bin 700 TL’ye Dipkarpaz’dan Lefke’ye...

A+A-

Öğretmenlik Sözlü Sınav sonuçları açıklandı.

30 öğretmen orta dereceli okullara, 10 öğretmen ilkokullara atanmaya hak kazandı. Orta eğitimde atama hakkı kazanan öğretmenlerin bazıları iki ayrı okulda hizmet verecek.

ÇİFT KADRO ÇALIŞACAKLAR

Öğretmenlik Sözlü Sınavı’nda başarılı olup orta dereceli okullara atanmaya hak kazanan çok sayıda öğretmen bu yıl çift kadro hizmet verecek. Buna göre bir öğretmen haftanın iki günü Dipkarpaz’da üç günü Lefke’de görev yapacak.

GÖKÇEBEL: AÇIK KAPANMAYACAK

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, nakiller tamamlandıktan sonra yeterli münhale çıkılmadığını şimdi de bakanlığın öğretmeni “joker” gibi kullanmaya çalıştığını söyledi. Gökçebel, “Öğretmen joker gibi kullanılacak ama açık yine kapanmayacak” dedi

Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılan Öğretmenlik Sözlü Sınavı’nda başarılı olan 30 öğretmen, orta dereceli okullara, 10 öğretmen de ilkokullara atanmaya hak kazandı.

Orta eğitimde atanmaya hak kazanan 30 öğretmenden birçoğu iki ayrı okulda çift kadro hizmet verecek. Bu sisteme göre, birçok öğretmen hem Karpaz’da bulunan Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda hem de Lefke Gazi Lisesi’nde, bazı öğretmenler hem Karpaz Meslek Lisesi’nde hem de Gemikonağı’nda bulunan Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi’nde, bazı öğretmenler ise hem Güzelyurt Meslek Lisesi’nde hem de Lefkoşa’da Atatürk Meslek Lisesi’nde hizmet verecek.
Bazı öğretmenler ise okullardaki öğretmen boşluklarının en verimli şekilde kapatılması amacı ile öğretmen eksikliği olan okullarda ihtiyaca göre görevlendirilecek.

Sendika tepkili

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)  Başkanı Tahir Gökçebel, nakiller tamamlandıktan sonra yeterli münhale çıkılmadığını hal böyle olunca da Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenleri “joker” gibi kullanma yoluna gittiğini kaydetti.

Gökçebel, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılan Öğretmenlik Sözlü Sınavı’nda başarılı olan ve orta eğitimde görev yapmak üzere atanmaya hak kazanan birçok öğretmenin bu yıl çift kadro hizmet vereceğini belirtti.

Birçok öğretmenin de boşluklara göre en verimli şekilde kullanılmaya çalışılacağını ifade eden Tahir Gökçebel, buna rağmen okullardaki öğretmen açığının kapanamayacağına inanç belirtti.

“Mevcut sistem verimli değil”

Okullardaki öğretmen ihtiyacının yapılan oynamalara, yıllara ve öğrenci nüfusuna göre de değişiklik gösterdiğine vurgu yapan Tahir Gökçebel, mevcut eğitim sisteminin gerek öğretmen gerekse öğrenci için verimli olmadığını savundu.,

Gökçebel şunları söyledi:

“Orta öğretimde, 2 yıldır Yer Değiştirme Tüzüğü uygulanıyor ve bu tüzüğe göre 13 saatin altına düşen öğretmen, başka okula görevlendirilebiliyor. Buna rağmen okullardaki öğretmen açığı kapanamıyor. Bunun nedeni ise bütünü ile siyasi kararlardır.

Örneğin, siyasi bir karar ile akademik İngilizce sınıflarını açtılar, bu sınıfları kapatan da yine siyasi karar oldu. Akademik sınıflar açılınca İngilizce ders sayısı 6’dan 8’e çıktı, akademik sınıflar kapanınca da sayı 8’den yine 6’ya düştü. Buna göre, diyelim ki bin 500 sınıf var. Bin 500 çarp 2 saat, 3 bin saat eder. Öğretmenin maksimum ders saatine yani 20’ye böldüğümüzde ise sonuç yaklaşık 150 öğretmen yapıyor. Düşünün iki saat ders kısma veya arttırma 150 öğretmen fazlalığına veya eksikliğine yol açıyor. Bunları yaratan ise bütünü ile siyasettir. Bu sorunları gidermeye çalışan da sendikadır. Ancak bu konuda her daim kamuoyuna yalan bilgi veriliyor. Kamuoyunda yanlış düşünce, ön yargı oluşuyor.”

s4ds54d5s4ds4.jpg

4ds5d4s54d5s4.jpg

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.