1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OĞUZ VELİ BEİDOĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI
OĞUZ VELİ BEİDOĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI

OĞUZ VELİ BEİDOĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI

Kıbrıs Türk Eğitimi’ne önemli katkılarıyla bilinen Oğuz Veli Beidoğlu, Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Eğitimi’ne önemli katkılarıyla bilinen Oğuz Veli Beidoğlu, 6’ncı ölüm yıldönümünde, Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Anma törenine Maliye Bakanı Zeren Mungan, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kıbrıs Şubesi çalışanları ve Beidoğlu’nun ailesi katıldı.

1955-1986 yılları arasında Kıbrıs Türk Maarif Müdürlüğü’nde çeşitli kademelerde yönetici olarak görev yapan Beidoğlu, 1983-1986 yıllarında Yüksek Teknoloji Enstitüsü (YTE) Mütevelli Heyeti başkanlığı görevini yürüttü. Bu sırada YÖK tarafından Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin kuruluş çalışmaları için görevlendirildi ve bu çalışmaları KKTC’de yürüterek Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne dönüşümünü sağladı. Akabinde, bir dönem DAÜ Denetleme Kurulu Başkanlığı’nı da yürüttü.

Beidoğlu, 1982 yılından vefat ettiği 2008 yılına kadar Anadolu Üniversitesi Kıbrıs Koordinatörlüğü ile ÖSYM Kıbrıs Bürosu Temsilciliği görevi, 1997-2008 yılları arasında ise Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.