1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ÖKSÜRDÜ BOYNU KIRILDI VE SAĞLIĞINA KAVUŞTU
ÖKSÜRDÜ BOYNU KIRILDI VE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

ÖKSÜRDÜ BOYNU KIRILDI VE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

İnanması güç bir durum yaşandı

A+A-

Sakarya'da omurga eğriliği ameliyatı olan hasta, operasyon sonrası serviste yatarken öksürünce boynunu kırdı. Hastanın eğik olan boynu da kırık sayesinde düzeltildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nde omurilik eğriliği (ankilozan spondilit) ameliyatı oldu. Yrd. Doç. Dr.Mustafa Erkan İnanmaz'ın gerçekleştirdiği operasyonla belindeki kamburluk düzeltilen Ekrem, servise yatırıldı. Ameliyattan 5 gün sonra Şenman, öksürünce boynunu kırdı.

Omuz ve kollarına yayılan ağrıdan şüphelenen doktorları, çektikleri filmde Şenman'ın boynundaki kırığı tespit etti.

Felç riski bulunan Şenman'ın kırılan boynuna ameliyatla müdahale edildi. Doktorlar, kırık öncesi eğik olan boynu ameliyatta düzeltti. Eğik olan boynu kırık sayesinde düzelen Şenman, sağlığına kavuştu.

Hastanın boyun ameliyatını gerçekleştiren Klinik Şefi Doç.Dr. Kamil Çağrı Köse, hastanın omurilik eğriliği şikayetiyle kliniklerine başvurduğunu söyledi. Omurgada düzeltici bir kesi yapılıp gövdenin dikilmesinin sağlandığını kaydeden Köse; "Bu ameliyatından 4-5 gün sonra bir öksürme hadisesi sonrasında başlayan bir omuz ağrısı şikayeti oldu. Bunu araştırmak için röntgenleri çektiğimizde boynunda yeni bir kırık olduğunu tespit ettik. Ankilozan spondilit hastalığında omurga tamamen donduğu için bir bambu kamışı halini alıyor. Çok kırılgan oluyor. Aynen çubuk kraker gibi. Öksürükle birlikte spazm olunca kafa bir öne, bir arkaya sallandığı zaman kırılabiliyor" diye konuştu.

BOYNUNUN KIRILMASI AVANTAJINA OLDU

Hastayı yeniden ameliyata aldıklarını ifade eden Köse, boyun kırığını da hastanın avantajına çevirdiklerini söyledi.

Eğik olan boynu yaklaşık 40 derece düzelttiklerini belirten Köse, şunları kaydetti; "Boyunda eğrilik eskiden vardı. beldeki düzeltmeyi yapmıştık. Boyunda ki düzeltmeyi ameliyat etmediğimiz için elde edememiştik. Boyundaki kırık oluşunca önlü arkalı yaptığımız cerrahi operasyonla boynu da yaklaşık 30-35 derece kadar geriye alma imkanımız oldu. Boynun arka kısmını düzeltince ön kısmında üçgen şeklinde bir açıklık oluştu. Oraya bir kafes ve plak yerleştirerek sabitledik. Bu sayede boynu hem düzeltmiş hem de arkalı önlü sabitlemiş olduk. Bu müdahaleyle yere doğru bakma pozisyonundan karşıya doğru bakma pozisyonunu yakaladık. Böylece duruşu daha dik oldu. Bir nevi kırık hastanın avantajına oldu."

Hastanın boynundaki kırık tespit edilemeden taburcu edilmesi durumunda felç kalma riskinin bulunduğunu anlatan Köse; "Hasta bu şekilde evine gönderilseydi yolda giderken kolları, bacakları tutmaz hale gelebilirdi. Erken teşhis edilmesine rağmen bile cerrahi operasyonda felce çok yakın bir tablo gördük. Çok şükür toparlandı. Klinik tablosu süratle düzeliyor." dedi.

"BU KADAR DÜZELECEĞİME İNANMIYORDUM"

Çifte ameliyatla hem belindeki hem de boynundaki eğrilikten kurtulan Ekrem Şenman hastaneye yatarken hiç bu kadar düzeleceğine inanmadığını söyledi. 15 yıldır kamburluk çektiğini dile getiren Şenman, şöyle konuştu; "Yürürken karşıya bakamıyordum. Çabucak yoruluyordum. Çok aşırı derecede terliyordum. Çok hastane araştırdım. Herkes bu ameliyatı yapamıyordu. İnternetten hocamızı bulduk. Ameliyatı olduktan sonra dikeldim. Ama burada yatarken bir ara öksürük krizi tuttu. O öksürük sırasında boynumda kırık oluştu. Daha sonra tekrar bir ameliyata daha girdim. Boynumdaki eğrilikte, belimdeki kamburlukta hepsi düzeldi. Sağlığıma kavuştum. Bu boyunda benim için büyük şans oldu. Boyunda arada çıktı."

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.