1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Öksürüğü hafife almayın!
Öksürüğü hafife almayın!

Öksürüğü hafife almayın!

Öksürüğü hafife almayın!

A+A-

Öksürüğü kesen tedavi yöntemleri: Öksürük nasıl geçer?

Ciddi bir hastalığın belirtisi olabilen ya da tıbbi müdahale gerektirmeden kendi kendine iyileşebilen öksürüğü kesen tedavi yolları nedir? Öksürüğe neden olan sebepler ve öksürük tedavisi hakkında merak edilenler haberimizde...

Hastalığa yakalandığınızda psikolojik olarak sizi yıpratan  hele bir de gıcık olarak tabir edilen şekilde devam ederse iyice bezdiren öksürük nasıl geçer? Aslında bir hastalık olmayan vücudun savunma mekanizması olduğu söylenen öksürüğe neden  olan sebepler nelerdir? Öksürük nasıl tedavi edilir? Hepsi ve daha fazlası için haberimizi okumanız yeterli…

ÖKSÜRÜK NEDİR?

Tıbbi tanımı Tussis olarak da bilinen öksürük, yabancı parçacıkların, mikropların, irritanların, sıvıların ve mukusun boğazı ve solunum yolunu temizleyen gönüllü veya istemsiz bir harekettir; Akciğerlerden hızlı bir hava atılımıdır. Öksürük kasıtlı veya bir refleks olarak yapılabilir. Ciddi bir hastalığın belirtisi olabilse de, sıklıkla, tıbbi müdahale gerektirmeden kendi kendine iyileşir.

ÖKSÜRÜK TEDAVİSİ

Viral bir enfeksiyonun neden olduğu öksürüğü tedavi etmenin en iyi yolu, bağışıklık sisteminin onunla başa çıkmasına izin vermektir. Genellikle, bu tür öksürükler kendi başlarına ortaya çıkar.

Bir doktor öksürüğü tedavi ediyorsa, nedenine odaklanacaktır; örneğin, bir ACE inhibitörüne bağlıysa, kesilebilir.

Kodein, dekstrometorfan ve diğer öksürük baskılayıcılar genellikle öksürüğü olan kişiler tarafından kullanılır.

Bununla birlikte, öksürük ilaçları hakkında çok fazla araştırma yoktur ve bunların semptomları ne kadar azaltabileceği bilinmemektedir.

ÖKSÜRÜĞÜNÜZÜN SEBEBİ ZATÜRE İSE DİKKAT!

Zatüre( pnömoni), akciğer dokusunun iltihabıdır. Yaş ve hastaların diğer hastalıkları ile beraberlik gösterdiğinde ölümcül sonuçlar doğurabilir. Düşmeyen ateş, sırt ağrısı, balgamlı öksürük, hırıltılı solunum ve halsizlik şikâyetleri olan ve özellikle ek hastalıkları olan tüm hastalar en yakın göğüs hastalıklarına başvurmalıdır. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal cevapladı.

ÖKSÜRÜĞE SEBEP OLAN NEDENLER

Öksürüğün çoğunluğu virüslerden kaynaklanır ve tedavi olmaksızın temizlenir.

Akut (kısa süreli) öksürük nedenleri: Çoğu durumda, enfeksiyon üst solunum yolundadır ve boğazı etkiler, bu URTI veya URI (üst solunum yolu enfeksiyonu) olarak bilinir. Bunlar:

– Grip
– Soğuk algınlığı
– Larenjit

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.