1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Öksüz Kaldı Yalnız Kalmadı!
Öksüz Kaldı Yalnız Kalmadı!

Öksüz Kaldı Yalnız Kalmadı!

Ünlü sanatçının en acı günü!

A+A-

Sezen Aksu, annesi Şehriban Yıldırım'ı son yolculuğuna uğurladı

Sanatçı Sezen Aksu'nun dün vefat eden annesi Şehriban Yıldırım'ın cenazesi (91) İzmir'de defnedildi. Dostları İbrahim Tatlıses, Sibel Can ve Bülent Ersoy da zor gününde Sezen Aksu'yu yalnız bırakmadı.

Sezen Aksu, sabah saatlerinde Mithatpaşa semtindeki evinden ayrılarak cenaze işlemleri için cenazenin bulunduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne gitti.

İşlemlerin ardından Aksu, babaevine döndü. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle evinde yaşamını yitiren Yıldırım için Güzelyalı Hacı Ahmet Tatari Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Sezen Aksu, babası Sami Yıldırım, kardeşi Nihat Yıldırım, dayısı Turgut Eti, oğlu Mithat Can Özer ile birlikte camide taziyeleri kabul etti. Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses, Hülya Avşar, Sibel Can, Erol Evgin, Nükhet Duru, Emel Müftüoğlu, Mustafa Ceceli, Hande Yener, Yonca Evcimik ve birçok sanatçı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Aksu'ya taziyelerini iletti. 

56d6e02a67b0a96f10bae39a.jpg

"O büyük kadını doğuran anne"


Bülent Ersoy, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Sezen Aksu'nun 45 yıllık arkadaşı olduğunu söyleyerek, "Onun üzüntüsünden dolayı, onun kadar içim yanamaz ama arkadaşım çok üzülüyor diye o kadar üzgünüm ki. Eski ama eskimeyen dostum. Bizim gelmemiz falan acısını hafifletmez ama yanında olmalıydım. Şehriban Hanım'ı hiç görmedim ama Sezen'in annesi. Onu doğuran, o büyük kadını doğuran anne. Bir de öğretmen. Öğretmenlere de çok ayrı saygım vardır" diye konuştu.

56d6e17567b0a96f10bae3c7.jpg

İbrahim Tatlıses de gazetecilerin zor bir gün yaşandığını söylemesi üzerine, "Biz zor günler dostuyuz, biz zor günler adamıyız" dedi.

56d6e19567b0a96f10bae3d0.jpg

Erol Evgin ise Sezen Aksu'ya, ailesine sevenlerine sabır, merhumeye rahmet dileyerek, Şehriban Yıldırım'ın Türkiye'nin değerli öğretmenlerinden biri olduğunu belirtti.

56d6e19567b0a96f10bae3d2.jpg

Hande Yener de Yıldırım'ın bir süredir hasta olduğunu, birkaç gün önce de rahatsızlığının arttığını öğrendiklerini ifade ederek, üzüntüsünü dile getirdi. Yıldırım'ın cenazesi Karşıyaka ilçesindeki Örnekköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.