1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “ÖKSÜZLERİN, YOKSULLARIN ACILARINI HAFİFLETEREK MUTLU OLABİLİRİZ”
“ÖKSÜZLERİN, YOKSULLARIN ACILARINI HAFİFLETEREK MUTLU OLABİLİRİZ”

“ÖKSÜZLERİN, YOKSULLARIN ACILARINI HAFİFLETEREK MUTLU OLABİLİRİZ”

Ramazan Bayramı nedeniyle bazı sendika ve kurum - kuruluşlar kutlama mesajı yayımladı.

A+A-

ÇAKIR: “BAYRAM NAMAZINA PATLAYAN SİLAHLARIN, BOMBALARIN GÖLGESİNDE GİRECEK YIĞINLA MÜSLÜMAN VAR”

CEMAL: “BAYRAM ERTESİ ARTIK KOLLAR SIVANMASI, ZAMAN KAYBI NEDENİYLE ERTELENEN YA DA ASKIYA ALINAN SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR”

Ramazan Bayramı nedeniyle bazı sendika ve kurum - kuruluşlar kutlama mesajı yayımladı.

KKTC Din Görevlileri Sendikası (DİN GÖR-SEN) Başkanı Süleyman Çakır, bayram mesajında İslâm âleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Çakır,  Ramazanın rahmet ve bereket mevsiminin son ayı olduğunu dile getirerek,  bu ayın oruçla, teravih namazıyla, dua ve yakarışla geçtiğini belirtti.

Süleyman Çakır, Bayram namazının yarın sabah saat 06.44’te kılınacağını anımsattı.

Bayramlarda birliğin, kardeşliğin, heyecanın, sevincin ve kederin paylaşıldığını ifade eden Çakır, “Ramazan Bayramı sabahına, bayram namazına çağıran sedalarla değil,  patlayan silahların, bombaların gölgesinde kan ve gözyaşı içerisinde girecek yığınla Müslüman var” diyerek  bunun Müslüman aleminde burukluğa neden olduğunu vurguladı.

“ÖKSÜZLERİN, YOKSULLARIN ACILARINI HAFİFLETEREK MUTLU OLABİLİRİZ”

Dünyanın her geçen gün karmaşaya sürüklendiğini dile getiren Süleyman Çakır, “Bunları bilerek bayramı sevinç ve neşe içerisinde geçiremesek bile, mazlumların, öksüzlerin, yoksulların acılarını hafifleterek mutlu olabiliriz. Hastalarımızı, yaşlılarımızı, kimsesizlerimizi ziyaret ederek, ihtiyaçlarını gidererek onlara Bayramı ve Bayramın güzelliklerini hatırlatabiliriz. Hapishanede, hastanede, yaşlı bakım evlerinde bulunan kardeşlerimizin gönüllerini alabiliriz” ifadesine yer verdi.

Çakır İslâm Âleminin Ramazan Bayramı’nı kutlyarak şunları kaydetti:

“Ramazan Bayramı’nın, beraberinde getirdiği bahar havasında umut ve huzur çiçeklerinin bütün insanlığın kalbinde ve beyninde açmasını diliyor, Peygamberimiz tarafından ekilen sevgi ve kardeşlik tohumlarının sağlıklı yeşermesini temenni ediyoruz.”

MÜCAHİT KOMUTANLARI DERNEĞİ’NİN BAYRAM MESAJI

Mücahit Komutanları Derneği Genel Başkanı Gözkamaş Ergüneş de mesajında, KKTC’nin geçirmekte olduğu zor günleri Anavatan Türkiye ile aşacağını ifade ederek, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı (KTBK), Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) mensuplarının ve halkın Ramazan Bayramı’nı kutladı.

GAZETECİLER CEMİYETİ: “SİYASİ PARTİLERİ VE YÖNETİCİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Gazeteciler Cemiyeti, basın mensuplarının her zaman haber peşinde koştuğunu, bayram, tatil demeden fedakarca çalıştığını vurgulayarak, hem basın çalışanlarının hem de halkın Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına Cemiyet Başkanı Akay Cemal yayımladığı bayram mesajında,  siyasi partileri ve yöneticileri göreve davet ederek,  meclisin hızlı bir tempoda çalışması ve olası hükümetin halkın sesine kulak vermesi gerektiğini belirtti.

“KKTC’DE GERÇEKLEŞMESİ GEREKEN ÖNEMLİ GÖREVLER VAR”

Akay Cemal, “Bayram ertesi artık kollar sıvanması, zaman kaybı nedeniyle ertelenen ya da askıya alınan sorunlar çözüme kavuşturulmalıdır. Olası bir çözümde Türkiye’nin etkin ve filli garantisi, olmazsa olmazların en başta gelenidir. Devamlı surette ertelenen ve Ekim sonlarında başlaması beklenen Kıbrıs sorununa ilişkin müzakere süreci dikkate alınarak KKTC’de gerçekleşmesi gereken önemli görevler vardır” dedi.

ERENKÖY DİRENİŞİ’NİN 49’UNCU YILDÖNÜMÜ

Ramazan Bayramı’nın Erenköy Direnişi’nin 49’uncu yıldönümüne tesadüf ettiğini anımsatan Akay Cemal, Direnişin Kıbrıs Türkleri için önemine değindi.

Kıbrıslı Türklerin zor günler geçirdiğini ifade eden Cemal, sektörlerin sorunlarının askıya alındığını, çözülmediğini söyledi. “Kıbrıs Türkünün daha fazla zaman kaybına tahammülü yoktur. Vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek, eksiklikleri gidermek ve toplunun önünü açmak her kesimin beklentisidir” dedi.

HAK: “İSLAM’IN BİR ANLAMI DA BARIŞ”

Halkın Adalet Konseyi Genel Sekreteri Avukat Mustafa Ulaş, İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Ulaş, Bayram dolayısıyla yayımladığı mesajda, İslam’ın bir anlamının da barış olduğunu anımsatarak vatandaşlara, huzur, mutluluk ve sağlık diledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.