1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKUL BAHÇESİNDE ÖĞRETMENE YAPILAN ÇİRKİN SALDIRI!
OKUL BAHÇESİNDE ÖĞRETMENE YAPILAN ÇİRKİN SALDIRI!

OKUL BAHÇESİNDE ÖĞRETMENE YAPILAN ÇİRKİN SALDIRI!

Öğretmene yapılan sopalı saldırı sonrası KKTC ayağa kalktı ;

A+A-

Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda dün bir veli, çocuğunu dövdüğünü düşündüğü bir öğretmeni darp etme girişiminde bulundu, olaya tepki gösteren KTOEÖS bugün 08.30-13.00 saatleri arasında grev yapma kararı aldı.

Bir gün önce okulda bir öğretmenin çocuğunu dövdüğünü duyan bir veli dün okula giderek söz konusu öğretmeni darp etmek istedi. Araya giren öğretmenler olayı önledi ve polise haber verdi. Polis veliyi gözaltına alırken, olayı duyan Milli Eğitim Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel de okula giderek, okul aile birliği yetkilileri, öğretmenler ve okul yöneticileri ile görüşerek konu hakkında bilgi aldı.

Borataş: Yanlış anlaşılmadan kaynaklandı

Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş, okulda münferit ve yaşanmaması gereken bir olay yaşandığını öğrendikleri için okula geldiklerini belirtti.

Bu olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirten Borataş, bir velinin çocuğunu öğretmenin dövdüğünü duyarak okula gelip öğretmeni darp etmek istediğini ancak, gerçekte öğretmenin bir gün önce çevre düzenlemesi sırasında bisiklet sürerken çocuğun elinden tutup arkadaşlarının yanına götürmek istediği sırada kendisine yanlışlıkla çarpmasından ibaret olduğunu, herhangi bir dayak olayının olmadığını söyledi.

Konunun sadece bir yanlış anlaşılma olduğunu, konunun polise intikal ettiğini, sendika yetkililerinin de okula geldiğini ifade eden Borataş, konunun bakana aktarıldığını, ayrıca bakanlık, sendika, okul aile birliği, belediye ve muhtarlarla da ayrı bir toplantı yapılarak görüşüleceğini ve bu tür olayların yeniden yaşanmaması için gereken çalışmaların yapılacağını dile getirdi.
 
Gökçebel: Kabul edilemez bir olay

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de, okulda olabilecek herhangi bir olaya dışarıdan izinsiz olarak kim olursa olsun müdahale etmesinin suç olduğunu kaydetti.

Gökçebel, tehdit ve şiddetle öğretmeni baskı altına almanın asla kabul edilemez olduğunu, buna müsaade edemeyeceklerini vurguladı.

Gökçebel, çocukların öğretmene olan ulvi bağını kimsenin bozmaya hakkı olmadığına da işaret ederek, o yüzden burada öğretmene yapılan saldırının bütün toplum tarafından kınanması gerektiğini ve her kurumun, bir daha benzer bir olayın olmaması için gerekli sağduyuyu ve tedbiri alması gerektiğini ifade etti.

Gökçebel, sendika olarak, çocukların eğitimdeki kayıplarının hassasiyetini taşıyarak, ama asla da bu olayın üstünü örtmeyerek tepkilerini göstereceklerini sözlerine ekledi ve bu tür olayların okullarda yaşanmamasını da umut ettiklerini kaydetti.

Daha sonra toplanan KTOEÖS yönetimi, dün yaşanan olay sonrasında bugün 08.30-13.00 saatleri arasında Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda grev yapma kararı aldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.