1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKUL KAYIT PARASI ANAYASAYA AYKIRI!
OKUL KAYIT PARASI ANAYASAYA AYKIRI!

OKUL KAYIT PARASI ANAYASAYA AYKIRI!

Denetim yapılmıyor!

A+A-

Özersay, “Veliler çocuklarının devlet okullarında aldığı eğitim karşılığında çeşitli isimler altında para ödemek zorunda bırakılıyor. Bu anayasal bir hak olan ücretsiz öğrenim hakkına aykırıdır' dedi.

Halkın Partisi yetkilileri, Gazimağusa’nın Maraş bölgesini ziyaret ederek vatandaşlarla ve esnafla bir araya geldi, sorunları dinledi, sıkıntıları tartıştı ve soruları yanıtladı.
Partiden verilen bilgiye göre, Özersay, Halkın Partisi Gazimağusa İlçe Başkanı Özgür Vehit, ilçe yönetimi üyeleri ile çok sayıda parti yetkilisi ve gönüllüsünün de katıldığı ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Özellikle devlet okullarında kaliteli bir eğitime geçilmez, sağlıkta devlet hastanelerine gereken yatırım yapılmaz, sosyal hizmetler bağlamında verilen yardımlarda adil bir uygulama yaratılmazsa geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımız kendilerini doğal olarak ötekileştirilmiş, dışlanmış hissedeceklerdir” diyerek, toplumsal huzur için bu “sosyal adaletsizliğin” önüne geçmek gerektiğini söyledi.

Özersay, bu toplumsal sıkıntıyı önlemenin yolunun acilen sosyal adaleti sağlayacak adımları atmak ve gelir düzeyi ayrımı olmaksızın vatandaşlara devlet eliyle temel hizmetleri götürmek olduğunu ifade etti.

DENETİM YAPILMIYOR

Hükümetleri, çalışma yaşamının kurallarını uygulamadığı, iş sağlığı ve güvenliği ile kaçak işçi denetimlerini doğru dürüst yapmadığı gerekçesiyle eleştiren Özersay, sosyal hizmetler bağlamında yapılan yardımların da zaman zaman adil olmayan uygulamalar nedeniyle toplumdaki adalet duygusunu zedelediğini söyledi.
Halkın Partisi olarak önceliklerinin beş ana başlıkta acilen tedbir almak olacağına dikkat çeken Özersay, bunları eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, çalışma hayatının kurallarının eksiksiz uygulanması ve adil bir vergi politikasının hayata geçirilmesi olarak sıraladı.

Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay, KKTC Anayasası’nın 59. Maddesi’nin 18 yaşına kadar ücretsiz öğrenim hakkı verdiğine dikkat çekerek, “velilerin çocuklarının devlet okullarında aldığı eğitim karşılığında çeşitli isimler altında para ödemek zorunda bırakıldığını, İngilizce kitaplarının da öğrencilere parayla satılmaya başlandığını” belirtti ve “ Tüm bu uygulamalar anayasal bir hak olan ücretsiz öğrenim hakkına aykırıdır' dedi.

Özersay, iktidara gelmeleri halinde, bu uygulamalara son vereceklerini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.