1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE EĞİLİMLER VE UYGULAMALAR"
"OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE EĞİLİMLER VE UYGULAMALAR"

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE EĞİLİMLER VE UYGULAMALAR"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından “Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar Sempozyumu”, 16--18 Nisan tarihleri arasında GAU Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde yapılacak.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından “Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar Sempozyumu”, 16--18 Nisan  tarihleri arasında GAU Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde yapılacak.

GAÜ’den yapılan açıklamada, sempozyum okul öncesi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, sınıf ve özel eğitim öğretmen adayları ile öğretmenlerine yönelik olmakla birlikte psikoloji bölümlerinde okuyan ve mezun olan psikologlara da açık olacağı bildirildi.

Sempozyumun ana teması olan “Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar” kapsamında okul öncesi eğitime ilişkin uygulamalar, okul öncesi eğitimde aile katılım çalışmaları, okul öncesi eğitimde değerlendirme, okul öncesi eğitimde bilim eğitimi, okul öncesi eğitimde kaynaştırma eğitimi, okul öncesi eğitimde müzik eğitimi, erken çocukluk döneminde cinsel eğitim, çocuk edebiyatının çocuğun gelişimine etkileri, çocuk edebiyatı ve yaratıcılık, çocuk kitaplarında kahramanlık imgeleri konularına ilişkin güncel çalışmaların tartışılacağı belirtildi.

Sempozyuma okul öncesi alanında Türkiye’den konuşmacı olarak Prof. Dr. Gelengül Haktanır, Prof. Dr. İbrahim Halil Diken, Doç. Dr. Neslihan Avcı, Yrd. Doç. Dr. Özlem Alkan Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Mesut Saçkes, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kurtulmuş, Dr. İlknur Özal Göncü, ünlü çocuk kitapları yazarları Ayşe Turla, Aysel Gürmen ve Koray Avcı Çakman’ın katılacağı kaydedildi.
Sempozyumdan elde edilen gelir ile, Girne Kaymakamlığı’nın belirlediği iki anaokulu, GAÜ okul öncesi öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından restore edilecek.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.