1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKUL ZİLİ ÇALDI
OKUL ZİLİ ÇALDI

OKUL ZİLİ ÇALDI

Binlerce öğrenci ve öğretmen, bu sabah çalan okul ziliyle devlet okulları ve bazı özel okullarda 2015-2016 Öğretim Yılı’na başladı.

A+A-

İLK VE ORTA DERECELİ OKULLARDA 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BUGÜN BAŞLADI

38 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİNİN ÖĞRENİM GÖRECEĞİ DEVLET OKULLARINDA 4 BİN 13 ÖĞRETMEN; 9 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİNİN ÖĞRENİM GÖRECEĞİ ÖZEL OKULLARDA İSE BİN 163 ÖĞRETMEN GÖREV YAPACAK

Lefkoşa, 15 Eylül 15 (T.A.K.): Binlerce öğrenci ve öğretmen, bu sabah çalan okul ziliyle devlet okulları ve bazı özel okullarda 2015-2016 Öğretim Yılı’na başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve orta dereceli devlet okulları ile bazı özel okullarda,  yeni ders yılıyla birçok öğrenci ilk kez okullu olmanın heyecanını yaşarken, ara sınıflardaki öğrenciler de yaz tatilinin ardından okullarına ve öğretmenlerine kavuştu.

Yaklaşık 3 aylık yaz tatilinin ardından bugün başlayan yeni öğretim yılında bu yıl KKTC genelinde devlet okullarında yaklaşık 38 bin 187, özel okullarda 9 bin 276, genel toplamda 47 bin 463 öğrenci eğitim görecek. Devlet okullarında 4 bin 13, özel okullarda ise bin 163 öğretmen görev yapacak.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, yeni eğitim yılı öncesinde okullardaki eksiklerin giderilmesi için canla başla çalıştıklarını belirterek, okulların çok büyük sıkıntılar olmadan açacağını söylerken, Öğretmen sendikaları Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yeni eğitim yılının sorunlar ve eksiklerle açıldığını belirterek bakanlığa eleştirilerde bulunmuştu.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, okulların öğretmen, müdür, müdür muavini, hademe, sekreter, sınıf ve altyapı ihtiyaçları olduğunu ancak sorunları çözecek iradeyi gösterebilecek Eğitim Bakanlığı yetkilisi bulmanın mümkün görünmediğini savunmuştu.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de, 2015-2016 Eğitim Yılı’nın her yıl olduğu gibi yine sorunlarla başlayacağını söylemiş ve kamusal eğitimin bilinçli olarak çökertildiği, öğretmenin değersizleştirilmek istendiğini, özel okulların oranının da yüzde 25’e ulaştığı görüşünü belirtmişti.

İLKOKULLARDA 2015-2016 ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı web sitesinde yer alan İlköğretim Dairesi’ne bağlı okullarda 2015-16 Öğretim Yılı Akademik Takvimi’ne göre, öğretim yılının bugün başlayan birinci dönemi 29 Ocak 2016’da tamamlanacak.

Öğrenci ve öğretmenler 29 Ocak’taki karne dağıtımının ardından 16 Şubat’a kadar yarı yıl tatilinde olacak.

İlkokullarda ikinci dönem 16 Şubat’ta başlayacak ve 15 Haziran’da tamamlanacak. Karne ve ilkokul tamamlama belgeleri, 15 Haziran’da dağıtılacak.

Kolej Giriş Sınavı-1 (KGS-1) 29 Ocak’ta; KGS 2 7 Mayıs’ta, Kolej Giriş Sınavı-Yerleştirme ise 11 Haziran’da yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.