1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKULDA, ANAOKUL ÖĞRETMENİ YOK!
OKULDA, ANAOKUL ÖĞRETMENİ YOK!

OKULDA, ANAOKUL ÖĞRETMENİ YOK!

Okulda, anaokul öğretmeni yok!

A+A-

 

Yedidalga İlkokulu yeni eğitim yılına huzurlu başladı ancak yine bir eksiklikleri burukluk yaratıyor.

Yedidalga köyünde, deniz ve dağ manzaralı ender okullarımızdan biri olan Batı bölgesi okullarından Yedidalga İlkokulu 1975 yılından beridir eğitim ve öğretime devam ediyor. Yedidalga, Yeşilırmak ve Bademliköy’den gelen öğrencilere eğitim veren okulda, 1 Müdür ve 10 öğretmen 95 öğrenciye eğitim veriyor.

Okulun yeni açılan ve 17 öğrencisi bulunan 4 yaş grubu sınıfının öğretmen kadrosu mevcut olmadığından bu öğrenciler ana sınıf öğrencileri ile birlikte birleştirilmiş sınıf olarak eğitim görüyor.

Okul yöneticileri daha kaliteli bir eğitim için 4 yaş grubuna öğretmen ataması yapılmasını istedi.  Okulun çatısı ve ana giriş yolunda sorunlar olduğunu ifade eden öğretmenler, bu sorunların giderilmesi için Karayolları Dairesi, Lefke Belediyesi ve Bakanlığın sorunu gidermesini istiyor.

Güneş: Çok temel eksikliklerimiz yok

Yedidalga İlkokulu Okul Müdürü Leyla Güneş, okulun önemli sorunu olmamasına rağmen bazı eksikliklerinin olduğunu söyledi.

Bu eksikliklerden bir tanesinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni ile büyük bir odanın ikiye bölünmesi olduğunu söyleyen Güneş, 4 yaş grubu öğrencileri ile ana sınıf öğrencilerinin ayrı ayrı eğitim görmeleri için 2 sınıf yaratıldığını belirtti.

Güneş, 4 yaş grubunda öğretmenlerinin olmayışından dolayı 4 yaş grubu öğrencileri ve ana sınıf öğrencilerinin birlikte birleştirilmiş sınıfta eğitim vermeye çalıştıklarını söyledi.

Güneş, “4 yaş sınıfında 17 ve ana sınıfta ise 12 öğrencimiz kayıtlıdır. 4 yaş grubu için öğretmen açığımızın giderilmesi gerekmektedir. Bakanlığın izni ile 4 yaş grubuna Okul Aile Birliğimiz tarafından bir yardımcı alınmıştır. 4 yaş grubu için Sınıf ihtiyacımızı gideren bakanlığımızın bir öğretmen kadrosunu açarak buraya bir öğretmen atamasını istiyoruz. Kadro açılmazsa en azından bu yıl için öğrencilere daha iyi bir eğitim verebilme amacıyla bir geçici öğretmen verilsin ve yılsonuna kadar eğitim verelim önümüzdeki yıl ise buraya kadro açılsın” dedi.

“Potansiyel çok”

Güneş, okulun Yedidalga, Yeşilırmak ve Bademliköy’de öğrenci potansiyeli olduğunu söyleyerek ailelerden 4 yaş grubu öğrencilerinin eğitim alması için çok yoğun istek olduğunu söyledi.

Güneş, bu öğrencilerin evde oturmasına ve eğitim alamamasına gönüllerinin razı olmadığını söyledi.

Güneş, okulun fiziksel olarak diğer bir sorununun çatı izolasyonu olduğunu ifade ederek, izolasyonun yapılmasını istediklerini belirtti.

Güneş, “Okul olarak tüm etkinliklerimizi yapabileceğimiz, veliler ile toplantı yapabileceğimiz büyük bir salona ihtiyacımız vardır.  Bir diğer sorunumuz okulumuzun tek ana giriş yolunun yağan yağmurlardan kayan toprak ve çakılların yol içerisine akmasından dolayı asfalt zeminin kayganlaşmasıdır. Karayolları Dairemizden,

Lefke Belediyemizden ve Bakanlığımızdan bu yolun tamirinin yapılmasını ve öğrencilere tehlike teşkil etmemesini bekliyoruz.

Bakanlığımız ve okul aile birliğimiz imkânlar çerçevesinde okulun birçok eksikliklerini gidermiştir. Şuanda bulunan eksikliklerimizi de gidereceklerine inancım sonsuzdur” dedi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.