1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKULDA DAYAK İDDİASI, İSYAN ETTİRDİ!
OKULDA DAYAK İDDİASI, İSYAN ETTİRDİ!

OKULDA DAYAK İDDİASI, İSYAN ETTİRDİ!

Çocukları döven öpğretmen kim?

A+A-

 

Yenierenköy İlkokulu önünde toplanan öğrenci velileri, öğretmen Mert Benar’in çocukları dövdüğünü iddia ederek, çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi ve öğretmeni protesto etti. Bu iddialara karşılık okul müdürü ve öğretmen iddiaları yalanladı. Okul önünde toplanan veliler olayları anlattı, öğretmenden şikâyetçi oldu.

Gönül HACIHASANOĞLU (dövüldüğü iddia edilen öğrencinin annesi): “3. Sınıfa giden çocuğum arkadaşı ile bahçede yaptığı kavgadan sonra öğretmeninin kendisine tokat attığını söyledi. Sadece tokatla kalmayan öğretmen Mert Benar, çocuğumu yere iterek düşürmüş ve hırpalamış. Çocuğumun dayak yediğini gören diğer çocuklar bu olayı korkuyla izledikten sonra eve gelince ailelerine aktarmış. Köyde çocuğumun nasıl dayak yediği konuşuluyordu. Oğlum artık okula gitmek istemiyor ve bana ‘anne beni Lefkoşa’ya gönder ‘ diye yalvarıyor.”

Öğretmen özür diledi

Alaattin HACIHASANOĞLU (dövüldüğü iddia edilen öğrencinin babası): “Mert Hoca çocuğumu daha ilk gün okula başladığında dövmüş, ama çocuk korkusundan ‘öğretmen beni dövdü’ demiyor, sürekli ‘beni Lefkoşa’ya gönderin’ diyor. Biz çocuğun öğretmeninden dayak yediğini bir başka çocuktan öğrendik ve ondan sonra ortaya çıktı. Ben Erhan’ın babası olarak Mert Hoca’nın evine gittim, bana çocuğumu dövdüğünü kabul etti ve bir daha olmayacak diyerek özür de diledi.”

Senin çocuğunda sorun var

Bu olayın ardından Okul Müdürü Meryem Özbolat ile görüşmeye giden Gönül Hacıhasanoğlu, müdürün kendisine çok kötü davrandığını, adeta okuldan kovmaktan beter ettiğini savundu. Okul Müdürü Meryem Özbolat’a, öğretmenin çocuğunu dövdüğünü söyleyen Gönül Hacıhasanoğlu’na okul müdürünün “senin çocuğunda sorun var “dediği iddia edildi.

Erenköy İlkokulu önünde toplanan diğer öğrenci velileri de öğretmen Mert Benar’dan şikâyetçi olduklarını ifade etti.

“Baba beni bu okuldan al”

Orhan AYDIN (veli): “Mert Hoca 1990 yılından beri bu şekilde problemler yaşadı. O zaman da bir çocuğu dövdü ve polislik oldu. Onun asabi bir yapısı var, her öğretim döneminde muhakkak bu hoca ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Benim çocuğum da geçen yıl bu okulda öğrenim gördü, ama çocuğumun bana sürekli ‘baba beni bu okuldan al’ demesi sonrasında alıp Mağusa’ya götürdüm, şimdi orada okuyor.”

“Çocukları bu okula göndermemeye karar verdik”

Göksal HACIHASANOĞLU (Sipahi Köyü Muhtarı): “Çocuklarımız ilk etapta okulda yaşadıkları olumsuz hareketleri, ailelerinden de aldıkları terbiye ile bizlere aktarmıyorlardı. Benim yaptığım bir araştırmada, bu hocanın sınıfına girdiği çocuklarda neredeyse dayağını yemeyen yok gibi. Biz aslında Mert Hoca’nın bizim çocuklarımızı ötekileştirmesinden çok rahatsızız. Ve bu hareketleri her dönemde sıklıkla yapıyor. Biz artık bu gidişe dur demek için Sipahi Köyü çocuklarını bu okula göndermemeye karar verdik. Bu karar köyün ortak aldığı bir karardır.”

Aynur AYGÜN (veli): “Benim çocuğum da müzik öğretmeni Mert Benar’dan çok korkardı. Çocuğum öğretmeninin kendilerine küfürlü konuştuğunu ve tokat attığını söylerdi. Müzik dersine girmemek için çeşitli bahaneler üretirdi çocuğum.”

Ali AYGÜN (veli): “Maalesef Mert Hoca agresif tavırları ile çocukları okuldan soğuttu. Çocuklarımız artık bu okulda Mert Hoca’nın sınıfına girmek istemiyor.”

Olaylara anlam veremiyorum

Erenköy İlkokulu Müzik Öğretmeni Mert Benar ise olaylara anlam veremediğini, kesinlikle çocuklara karşı bir art niyetinin olmadığını ifade etti. Ancak velileri çocuklarının yaptığı hareketler yüzünden çağırmalarına rağmen okula gelmediklerini söyleyen Mert Benar şöyle devam etti:

“Geçen gün bu olay olduğunda, bir öğrenci arkadaşının ağzına yumruk attı ve ben çocuğu tutarak ona neden böyle davrandığını sordum. Çocuk ailesine olayı farklı anlattı ve ardından polise şikâyetler ve olay bugünlere geldi. Ben çocuğa masumane bir dokunuş ve uyarı yaptım.”

Onlara gerekenin yapılacağını söyledim

Okul Müdürü Meryem Özbolat ise olayı şöyle anlattı;

“Ben Salı günü eve gittim ve bana telefon eden bir veli ‘okulunuzda bir dayak olayı var haberiniz var mı’ diye sordu. Ben okula gelince olayı araştırdım, ilgili öğretmene sordum ve olayı hallettiklerini söyledi bana. Daha sonra birisi çocuğun annesi olan iki kadın geldi. Onlara konuyu anlattım ve gerekenin yapılacağını söylememe rağmen, okuldan ayrılmak istemedi ve tekrar, tekrar konuyu anlatmaya devam edince, işimiz olduğunu söyleyerek ayrılmasını istedim. Beni üzen konu, benim onları dinlemediğim iddiası oldu. Buna çok üzüldüm.”

 
Haberal Kıbrıslı
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum