1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKULDA DERGİ FİYASKOSU
OKULDA DERGİ FİYASKOSU

OKULDA DERGİ FİYASKOSU

OKULDA DERGİ FİYASKOSU

A+A-

Okulların tatil olmasıyla yılsonu dergisi hazırlayan okullardan birinde dergi huzursuzluğu yaşanıyor. Çatalköy İlkokulu tarafından hazırlanan yılsonu dergisinde, bir ilkokul öğrencisi tarafından hazırlanan ‘okuması yazması olmayan türbanlıya ne denir?’ “Kara Cahil” şeklindeki yanıtın öğretmen denetiminden geçmeden yayınlanması tepkilere neden oldu.

Rana SARRO

Okulların tatil olmasıyla yılsonu dergisi hazırlayan okullardan Çatalköy İlkokulu’nda yaşanan dergi huzursuzluğu özellikle velileri gerdi. Çatalköy İlkokulu’nun yılsonu dergisinde, öğretmen denetiminden geçen, ilkokul 2 sınıf öğrencisi bir çocuğun yazdığı bilmece tepki çekti. Dergideki ifade, veliler tarafından eleştirildi ve öğretmenlerin dergi hazırlarken neden yeterince iyi dergiyi okumadığı, çocuklara ırkçılık aşılandığı yorumları yapıldı.

TÜRBAN VE CAHİL TARTIŞMASI

Derginin 42. Sayfasıda yer alan bilmeceler bölümünü hazırlayan 8 yaşındaki bir çocuğun hazırladığı bilmece sayfasında, ‘okuması yazması olmayan türbanlıya ne denir?’ şeklinde bir bilmece sorması ve “kara cahil” cevabının, yanıt olarak verilmesi sorumlu öğretmenin tepki görmesine neden oldu. İlgili öğretmenin çocuğa, uygun bir dille bilmecenin yanlış bir yaklaşım olduğunu da anlatmadan bu dergiye yer verilmesine bazı veliler sert tepki koydu.

IRKÇI VE KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ

Öğrenciler için hazırlanan ve eğitici öğretici olması beklenen yılsonu dergisinde, yer alan soru ve yanıtının, ırkçı, ayrımcı, aşağılayıcı ve küçük düşürücü olduğu gözlemlenirken, ilkokul yaşındaki çocuklara da dergide yayınlanan yazıyı yanlış anlayabileceğine ve yanlış yönlendirilebileceğine vurgu yapılıyor.

56373.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.