1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKULLAR KAPANDI, BAHÇELERİ BALLY DOLDU
OKULLAR KAPANDI, BAHÇELERİ BALLY DOLDU

OKULLAR KAPANDI, BAHÇELERİ BALLY DOLDU

Okullar kapandı, bahçeleri bally doldu

A+A-

Okulların tatil olması ile kendini bilmez bazı gençler okullar eğlence yeri olarak kullandı. Okul bahçelerinin bally dolması Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nu harekete geçirdi

BU GÖRÜNTÜ OKULA YAKIŞMIYOR: Okulların kapanmasının ardından bahçeleri adeta gençlerin eğlence yeri haline geldi. Birçok okulun bahçesi alkol şişeleri, bally kutuları ve çakmak gazı tüpleri ile doldu

YASA YOLDA:  Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, ballynin kullanımı ve satışı ile ilgili bir yasa hazırladıklarını bu hafta yürürlüğe girmesini hedeflediklerini söyledi. Müsteşarı Rauf Ataöv ise Milli Eğitim Bakanlığının devrede olduğuna dikkat çekti

Bahadır AYNA

Ülke genelinde bütün okulların yaz tatiline girmesinin ardından bahçeleri madde bağımlısı gençlerin mekanı haline geldi. Lefkoşa genelinde birçok okulun bahçesi bally, çakmak gazı, sigara izmaritleri ve alkol şişeleri ile dolu. Bir vatandaşsosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda “Necati Taşkın İlkokulu’nda 34 tane gaz ve bally uyuşturucu kutusu ve tüpü topladık çantalar dolusu,yazık, çok yazık…” yazdı.

1-982.jpg

Okullar çöplüğe döndü

Her geçen gün uyuşturucu kullanımının arttığını ülkemizde okullarda nasibini aldı. Okulların tatile girmesi ile boş kalan bahçeleri gençlerin yeni mekanı haline geldi. Bazı sorumsuz gençler gece geç saatlerde okul bahçelerine giderek alkol alıp çevreye rahatsızlık veriyor.
Vatandaş rahatsız

Okulların yakınında oturan vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını dile getirdi. Vatandaşlar yetkilileri göreve davet ederek: Can güvenliğimiz yok, gece geç saate geliyorlar alkol alıp müziği son ses açıyorlar. Uyku uyuyamaz hale

3-324.jpg

Yasa geliyor

Konunun gündeme gelmesi üzerine Havadis’e açıklamalarda bulunan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, konunun çok ciddi olduğuna dikkat çekerek bally kullanımı ve satışı ile ilgili geniş kapsamlı bir yasanın hazırladığının müjdesini verdi.Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv ise bakanlığın devrede olduğuna dikkat çekerek gereken önlemlerin alınacağını kaydetti.
“Bu hafta yürürlüğe girecek”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, okulların kapanmasının ardından bazı gençlerin okullara giderek bally ve çakmak gazı kullanıldığı bildiklerini fakat ortada bir yasa olmamasından dolayı müdahale edemediklerini söyledi. Bally’nin kullanımı ve satışı ile ilgili bir yasa hazırladıklarının altını çizen Karaokçu, yasanın tüzüğünün Sağlık Bakanlığı tarafında düzenlendiğini ve bu hafta yürürlüğe girmesini hedeflediklerini kaydetti.
 

“Çok ciddi yaptırımlar geliyor”

Bally satışı ile ilgili ciddi bir denetim geleceğine vurgu yapan Hasan Karaokçu, denetimin Sağlık Bakanlığı’nın elinde olacağını belirtti. Yürürlüğe girmesini hedefledikleri yasa hakkında bilgi veren Karaokçu: Çocuklara bally satanlara ciddi para ve hapislik ceza verilmesi öngörülüyor, okullarda kesinlikle bally kullanılmayacak, bally kullanılan işyerlerinde ciddi önlemler alınacak. İlçe Emniyet Kurumları ile toplantılar içerindeyiz internet kafe, market ve kahvelere denetimlerde kapıda dedi.
“Sorun yeterli eğitimin olmaması”

KKTC genelinde uyuşturucu kullanımın çok küçük yaşlara düşmesinin başlıca nedeninin yeterli eğitim olmaması olduğuna dikkat çeken Hasan Karaokçu, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun geçmiş yıllarda ilkokul, ortaokul ve liseler de seminerler verdiğini söyledi. Komisyonun yaptığı araştırmalar doğrultusuna başlıca nedenlerin merak ve özentilik olduğunu belirten Karaokçu, ailelere büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.

“3 yasa şart”

Uyuşturucu ile mücadelede yasal alt yapının tam anlamıyla oturmadığına dikkat çeken Hasan Karaokçu, mevcut yasaların uyuşturucu tacirleri için kolay bir zemin oluşturduğunu söyledi. Polisin talep ettiği bazı yasalar olduğuna değinen Karaokçu, uyuşturucun adaya girişini ve dağıtımını önlem için teknik takip yasasının, kontrollü teslimat yasasının ve muhbir kullanımı ile ilgili olan yasanın en kısa sürede geçmesi gerektiğini söyledi.
“Hükümet bu konuya önem veriyor”

UBP-DP koalisyon hükümetinin uyuşturucu ile mücadeleye önem verdiğini söyleyen Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün polis için önemli olan yasaların hazırlanması için talimatı verdiğini söyledi.
 

“Rehabilitasyon merkezi şart”

Uyuşturucu ile mücadelede rehabilitasyon merkezinin olmazsa olmaz olduğunu belirten Karaokçu, Çalışma Bakanlığı’nın bu konuda çalışmalar yürüttüğünü ve Kalkanlı’da bulunan eski bir otelin rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesi için çalışmaların başlatıldığın kaydetti.

“Ön yargı ortadan kalkmalı”

Uyuşturucu madde kullanan kişilere ve ailelerine toplumun büyük bir ön yargısı olduğunu söyleyen Hasan Karaokuçu, bu durumun çok yanlış olduğunu belirtti. Bir şekilde uyuşturucu madde kullanan genlerin toplumdan uzaklaştırılarak kendi kaderlerine terk edilmelerini kabul edilmez olduğunu söyleyen Karaokçu “toplum olarak bu yanlışımızdan dönelim. Biz böyle yaptıkça onları kaybediyoruz. Madde bağımlısı olmak utanılacak bir şey değil, biz bu batağa bulaşan çocuklarımı sahiplenemezsek bu uyuşturucu ile mücadelede büyük bir sorundur” dedi.

“Bakanlık üzerine düşeni yapacak”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın konudan haberdar olduğunu, Necati Taşkın İlkokulu’nda gereken önlemlerin alınacağını söyledi. Necati Taşkın İlkokulu’na giren ve içeride alkol alıp bally kullanan bir iki kişinin tespit edildiğini belirten Ataöv, okuldaki kamera sayısının artırılacağını ve bahçe tellerinin yükseltileceğini söyledi.Müsteşar Rauf Ataöv yaz aylarında bu gibi durumların yaşandığından söz etti.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.