1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye’de ilk ve orta dereceli okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına bırakılması KKTC’de de benzer bir beklentiye neden olsa da...

A+A-

 

Türkiye’de ilk ve orta dereceli okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına bırakılması KKTC’de de benzer bir beklentiye neden oldu ancak Eğitim Bakanlığı kararlı:

ÖZEL OKULLAR DAHA ERKEN

KKTC’deki ilk ve orta dereceli özel okullar önümüzdeki hafta eğitime başlamayı hedefliyor. Bazı özel kolejlerde yılın ilk ders zili pazartesi çalacak. En geç açılacak olan özel kolej ise devlet okulları ile aynı günde 15 Eylül’de kapılarını öğrencilerine açacak

Türkiye’de ilk ve orta dereceli okullar 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına Kurban Bayramı dolayısıyla 28 Eylül’de başlayacak. Milli Eğitim Kakanlığı KKTC’de de benzer bir beklentinin oluşmasına neden olan Türkiye’deki uygulama konusunda net bir tavır ortaya koydu. Bakan Kemal Dürüst, okulların normal başlangıç tarihi olan 15 Eylül’de açılacağını söyledi. Bayramın okulların açılma tarihini etkilemeyeceğine vurgu yapan Dürüst, “Yalnızca resmi tatil günleri okullar kapalı olacak. Eğitim yılının açılış tarihi bundan etkilemeyecek” dedi.

23 Eylül arife

Kurban Bayramı bu yıl hafta ortasına denk geliyor. Bayramın Arife Günü 23 Eylül Çarşamba, 1. günü 24 Eylül Perşembe, 2. günü 25 Eylül Cuma, 3. günü 26 Eylül Cumartesi ve bayramın son günü 27 Eylül Pazar gününe denk geliyor.

Üniversiteler de bayramdan etkilendi

Türkiye’deki bazı üniversiteler de açılış tarihini bayrama göre düzenledi bazıları ise bayram tatilinden bağımsız olarak akademik takvimini uygulayacağını duyurdu. KKTC’deki üniversitelerin büyük çoğunluğu ise akademik yıl açılışını bayram sonrası gerçekleştirecek.

Özel okullar daha erken açılıyor

KKTC’de hizmet veren özel okullar ise eğitim yılına farklı tarihlerde başlıyor. Bazı ilk ve orta dereceli özel okullar pazartesi yeni eğitim yılına başlıyor. En geç açılacak olan özel okullarda ise ders yılının ilk zili devlet okulları ile aynı gün yani 15 Eylül Salı günü çalacak.

Kolejlerin başlangıç tarihleri:

Doğu Akdeniz Doğa Koleji:15 Eylül
TED Kıbrıs Koleji: 15 Eylül
English College Kyrenia: 7 Eylül
Necat British College: 7-9 Eylül
Girne Amerikan College: 15 Eylül
Yakın Doğu Koleji: 6. sınıflar 8 Eylül, diğer sınıflar 9 Eylül
Levent Koleji: 8 Eylül


Üniversitelerin başlangıç tarihleri:

Yakın Doğu Üniversitesi: 14 Eylül
Girne Amerikan Üniversitesi: 5 Ekim
Doğu Akdeniz Üniversitesi: 5 Ekim
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi: 5 Ekim
Lefke Avrupa Üniversitesi: 1 Ekim
Lefkoşa İngiliz Üniversitesi: 5 Ekim
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü: 2 Ekim
Akdeniz Karpaz Üniversitesi: 5 Ekim

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.