1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKULLAR PARA İŞİNİ ABARTTI!
OKULLAR PARA İŞİNİ ABARTTI!

OKULLAR PARA İŞİNİ ABARTTI!

Okullar tek tek para istemeye başladı!

A+A-

Okullarda kayıt sırasında bağış adı altında alınan ücretler, ders kitapları için verilen ödenekler, kıyafet paraları derken ciddi bir maddi yükün velilerin sırtına yüklendiği yetmezmiş gibi şimdi de temizlik ve daha sağlıklı ortam oluşturmak adı altında 40 ila 50 TL arası değişen yardımlar talep edildi. Bu talebe isyan eden veliller  'Bakanlığın Haberi var mı?' diye sordu Milli Eğitim Bakanlığı'nın asli görevinin ne olduğunu sorguladı,

ÖNCE 9 EYLÜL, ŞİMDİ DE ŞEHİT ERTUĞRUL  İLKOKULU

Geçtiğimiz gün Lefkoşa 9 Eylül İlkokulu’nun temizlik için velilerden 40 TL istenmesinin ardından bu kez de Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki öğrenci velilerinden ‘okulda daha sağlıklı ortam oluşturmak’ için 50 TL talep edildi.

10 Ekim tarihli yazıya göre, okul idaresi, öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmesi için velilere işbirliği çağrısı yaparak söz konusu yardıma duyarlılık gösterilmesini istedi.

GAK TV’ye ulaşan veliler ise buna tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın asli görevinin ne olduğunu, söz konusu standartları sağlamak için kurulup kurulmadığını sorgulayan veliler, bakanlığı okullardaki koşulları iyileştirmeye çağırdı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.