1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKULLAR YİNE GREVE GİDİYOR!
OKULLAR YİNE GREVE GİDİYOR!

OKULLAR YİNE GREVE GİDİYOR!

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel...

A+A-

SAAT 12.00’DE DE MALİYE BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM YAPILACAK

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, yarın Anafartalar Lisesi öğretmenleri ile 2011 sonrası mesleğe başlayan öğretmenlerin grevde olacağını bildirdi.

Grevin 10.30-13.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini açıklayan Gökçebel, saat 12.00’de ise hükümeti protesto etmek için Maliye Bakanlığı önüne yürüyeceklerini kaydetti.

ANAFARTALAR’DAKİ GREV NEDENİ ÖĞRETMEN VE PERSONEL EKSİKLİĞİ

Gökçebel yazılı açıklamasında Girne’nin merkezinde yer alan ve 852 öğrenciyle Kuzey Kıbrıs’ın en kalabalık lisesi olan Anafartalar Lisesi’nde birçok okuldaki gibi aylardır, muavin, öğretmen, hademe, sekreter, bekçi eksiklikleri ile eğitime devam edildiğine dikkat çekti ve “Hükümet uyarılarımıza, eylemlerimize rağmen başını kuma sokmuştur. KTOEÖS olarak bu duyarsızlığa seyirci kalmayacağız” dedi.

Gökçebel yazılı açıklamasında, “Eğitimden, öğretmenden tasarruf olmaz. Kriz bahane edilerek fatura sadece halka ödetilemez” diyerek, “müşavirlere, şirketlere, vergi kaçıranlara, gazinolara, kayıt dışılığa, peşkeşe, ihtiyaç olmayan alanlara, torpillilere” isteyince kaynak bulduğunu öne sürdüğü hükümetin devlet okullarını yok sayamayacağını belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.