1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “OKULLARDA ÇEVRE İLE İLGİLİ EĞİTİM BAŞLIYOR”
“OKULLARDA ÇEVRE İLE İLGİLİ EĞİTİM BAŞLIYOR”

“OKULLARDA ÇEVRE İLE İLGİLİ EĞİTİM BAŞLIYOR”

Dinçyürek, ülke çapındaki 78 okulda çevre ile ilgili eğitim programına 17 Kasım'dan sonra başlanacağını açıkladı.

A+A-

DİNÇYÜREK: “ÇEVRE İLE İLGİLİ EĞİTİM PROGRAMINA 78 OKULDA BAŞLIYORUZ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, ülke çapındaki 78 okulda çevre ile ilgili eğitim programına 17 Kasım'dan sonra başlanacağını açıkladı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Özdemir Berova'nın resmi temaslarda bulunmak amacıyla yurtdışında olmasından dolayı aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’na da vekalet eden Dinçyürek, Gazimağusa'da bulunan Şehit Zeki Salih, Şehit Osman Ahmet ve Şehit Mustafa Kurtuluş İlkokulları’nı ziyaret etti.

Dinçyürek, çevre eğitimi ile ilgili düşüncelerini aktararak, okul müdürleri ile öğretmenlerin sorunlarını dinledi.

Okul ziyaretlerinde Dinçyürek'e, Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG) Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Daire Müdürü Mehmet Ersöz ve İlköğretim Dairesi Müdürü Ali Nizam da eşlik etti.

“OKULLARDA ÇEVRE İLE İLGİLİ EĞİTİM BAŞLIYOR”

Dinçyürek ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada, çevre konularına olan hassasiyetin küçük yaşlardan eğitim vererek başlaması konusunda bir fikir birliği olduğunu anımsatarak, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nda yürütülen bir müfredat çalışması bulunduğunu kaydetti.

Bu müfredatta çevre konularının daha etkin yer alması konusunda da bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Dinçyürek, “Çünkü ağaç yaş iken eğilir” ifadesine yer verdi.

Bakanlık olarak yıl boyunca yapmış oldukları hazırlıklara değinen Dinçyürek şöyle devam etti:

“17 Kasım itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımız ile de görüşerek ülke genelindeki 78 okulu kapsayacak bir planlama yapıyoruz. Bu okulların tümünde aynı anda çevre ile ilgili bir çalışma başlatacağız. Okullarda bakanlığımıza ait teknik elemanlarımız gelip görsel sunumlarla birlikte bilgiler vererek,  çevre konusundaki hassasiyetimizi, çevrenin korunması adına yapılması gerekenleri çocuklarımıza aktarıp bilinçlenmelerini sağlamaya çalışacaklar”

Çevre Bakanı olarak okullara ziyaretler yapıp çevre eğitimi ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak istediğini ifade eden Dinçyürek, Milli Eğitim Bakanına vekaleten de okulların sorunları ve eksiklikleri hakkında bilgiler alıp sorunları Bakan Berova'ya aktarmak istediğini belirtti.

Dinçyürek, öğretmenlerin aksayan noktaları bildirerek bu konuda hassasiyeti ortaya koymasının doğru bir yaklaşım olduğunu, ayrıca grevin bir hak olduğunu düşündüklerini ancak grev hakkı kullanılırken eğitimi kesintiye uğratacak boyuta getirmemek adına çalışmak için de ayrı bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Dinçyürek şöyle devam etti:

“Örneğin okulda 20 öğretmen var ve 1 öğretmen eksikliği yaşanıyor. 1 öğretmen eksikliği için yüzlerce öğrencinin eğitiminin kesintiye uğratılmasını önleyecek diyalog kapılarının açık olacağı, doğru iletişim yöntemleri ile problemleri çözme yönünde gayret göstermeliyiz. Çözünceye kadar da iyi niyetli ortam oluşturmalıyız”

Bakan olmadan önce de bölge milletvekilleri olarak okullarla sürekli temas halinde olduklarını hatırlatan Dinçyürek, “Her türlü sorunlarınızda yanındayız. Sorunları birlikte çözmeye hazırız” ifadesini kullandı.

"ÇOCUKLARIN HEPSİ BİZİM ÇOCUKLARIMIZ"

Eğitim gören çocukları "sorunlu çocuklar-sorunsuz çocuklar" diye ötekileştirmenin yanlış olduğunu belirten Dinçyürek şunları kaydetti:

“Çocukların hepsi bizim çocuklarımızdır. Hepsinin bizim eğitim sisteminden eğitim alması önceliğimizdir. Sorun, yerleşim yerlerine göre hangi çocuğumuz hangi okuldan eğitim alması gerekiyorsa eğitim yılı başında doğru adrese yönlendirilmeleridir. Bu konuda müdürlerin ‘ben seni okula kaydederim seni kaydetmem’ şeklinde çifte standart uygulamadan tavır ortaya koyması gerekmektedir”

Nakil Tüzüğü konusunda gerek Bakan Berova, gerekse Bakanlar Kurulu’nun çok hassas olduğunu kaydeden Dinçyürek, “Bu konuda yeni eğitim yılından önce bir çalışma ortaya konacaktır” ifadesini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.