1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKULLARDA ÖĞRETMEN EKSİKLİĞİ
OKULLARDA ÖĞRETMEN EKSİKLİĞİ

OKULLARDA ÖĞRETMEN EKSİKLİĞİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Hükümet ile Maliye Bakanlığı’nı eğitim kadrolarını bir an önce öğretmen atamalarını istedi.

A+A-

KTÖS: “EĞİTİM KADROLARINA BİR AN ÖNCE ÖĞRETMEN ATANMALI”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Hükümet ile Maliye Bakanlığı’nı eğitim kadrolarını bir an önce öğretmen atamalarını  istedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı açıklamada, okulların yeni açıldığı bugünlerde okullarda öğretmen eksikliği yaşanmakta olduğuna dikkat çekerek, buna izinli, emekliye ayrılmış ve yurtdışında bulunan öğretmenler de dahil edildiğinde, devlet okullarındaki derslerin boş geçmekte olduğunu iddia etti.

Maliye Bakanlığı’nın ilk, okul öncesi ve özel eğitim kurumlarına kadro vermediğini ileri süren Elcil, bunun sonucunda devlet okullarında öğretmen bulamayan öğrencilerin özel okullara yönelmeye başladığı savundu.

Konuyu  sadece öğretmen eksikliği ve devlet okullarının kalitesinin düşürülmesi olarak ele almadıklarını ifade eden Şener Elcil,  esas nedenin; “dini siyaset aracı olarak kullanma” olduğunu ileri sürerek, Hükümet ile Maliye Bakanlığı’nı eğitim kadrolarını bir an önce öğretmen atamalarını  istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.