1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKULU ÖĞRENCİLER TEMİZLİYOR
OKULU ÖĞRENCİLER TEMİZLİYOR

OKULU ÖĞRENCİLER TEMİZLİYOR

Okulu öğrenciler temizliyor

A+A-

Özlem ÇİMENDAL

Lefkoşa Şehit Tuncer İlkokulu’nda sınıfların hali içler acısı. Temizliğini velilerin ve öğrencilerin ıslak mendillerle yaptığı sınıfların hali görenleri şaşkına çeviriyor.

1-838.jpg

Haftalarca temizliği yapılmayan sınıflardaki kir tutmuş masaların üzerinde öğrenciler yemek de yiyor. Okul yönetimini defalarca uyardıklarını söyleyen veliler müdürden, okulun temizliği için görevlendirilen hademelere söz geçiremediği yanıtını aldıklarını ve şok olduklarını ifade ettiler.

Sınıfların pisliğinden çocuklar sürekli hasta oluyor

Okuldaki temizlik görevlisine söz geçiremeyen okul müdürünün defalarca yapılan şikayetler karşısında tepkisiz kalması ise veliler tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor. Okul müdürünün bu yıl emekliye ayrılacağı için okulu umursamadığına işaret eden bazı öğrenci velileri, “Müdür Bey emekliye ayrılacak olabilir ama burada bizim çocuklarımızın sağlığı söz konusu. Çocuklar kirden tozdan haftada bir neredeyse hasta oluyorlar” diyerek isyan etti.

2-502.jpg

Haftalarca temizlenmeyen sıralar kir pas içerisinde

Okul yönetimi tarafından sürekli sınıfların temizlendiği yönünde açıklama yapılmasına rağmen, temizlik yapılmadığını iddia eden veliler şu şekilde konuştu:

“Temizlik yapılmadığını gördüğümüz zaman soruyoruz neden yapılmadı diye. Bize yaptıklarını söylüyorlar. Ama yapılmadığı 2 hafta önce sıraların üzerinde duran lekelerin silinmediğinden, çocukların yerlere döktükleri içeceklerden apaçık ortada, gözümüzün içine baka baka yalan söyleyip, bizimle dalga geçiyorlar.”

Çocuklar pis masaların üzerinde yemek yiyorlar

Çocukların günlerinin çoğunu temizliği yapılmayan sınıflarda geçirdiğini söyleyen veliler, sıraların üzeri artık kirden gözükmüyor. Çocuklar oraya ellerini sürüp  bütün gün ağızlarına sokuyor. Sonra da dönüp orada yemeklerini yiyorlar” diye tepki gösterdiler.

Tuvaletlere burun kapamadan girilmiyor

Okul tuvaletlerinin de içler acısı olduğuna işaret eden veliler, tuvaletlerin girilemeyecek durumda olduğunu, girmek isteyenin de burnunu tıkayarak girebileceğini ifade ettiler.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.