1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKUMAYA GELDİLER, KAPKAÇCILIĞI MESLEK EDİNDİLER!
OKUMAYA GELDİLER, KAPKAÇCILIĞI MESLEK EDİNDİLER!

OKUMAYA GELDİLER, KAPKAÇCILIĞI MESLEK EDİNDİLER!

23 yaşındaki kızın kolundaki çantayı alıp kaçan ve polis tarafından yakalandılar;

A+A-

23 yaşındaki kızın kolundaki çantayı alıp kaçan ve polis tarafından yakalanarak mahkemeye çıkarılan 2 Nijeryalı öğrenci serbest bırakıldı;

Başkent Lefkoşa’da, 6 Şubat tarihinde, yüksek tahsil gerekçesiyle ülkeye gelen 2 Nijerya uyruklu, Kuzey Kıbrıs’ta üniversite eğitimi alan 23 yaşındaki genç bir kızın çantasını kolundan çekip çalmış ve yapılan şikayet üzerine polis tarafından yakalanarak mahkemeye çıkarılmıştı. Mahkeme kararıyla poliste tutuklu bulunan Opomipo Ayenkayo ile Hoseph Agbi hakkındaki soruşturma tamamlandı. KKTC’de üniversite eğitimi gördükleri belirtilen zanlılar dün yeniden teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Teminat talep eden polis, 6 Şubat tarihinde zanlı Opomipo Ayenkayo ile Hoseph Agbi’nin Taşkınköy’de yaşayan D.E’nin (K-23) evinin önünde durduğu bir esnada kolundaki çantasını çekip çaldıklarını söyledi.

Çalıp kaçmışlardı

Zanlıların çantayı aldıktan sonra kaçarak uzaklaştıklarını belirten polis, çanta içerisinde gözlük, kredi kartı, cep telefonu olduğunu açıkladı. Polis, kaçıp saklanan zanlıların tespit edilerek gözaltına alındıklarını, haklarında mülke tecavüz, darp, sarhoşluk ve rahatsızlık suçlarından soruşturma başlatıldığını söyledi.

Öğrenim için KKTC’deler

Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında üç gün tutuklama emri alındığını, bu süre içerisinde soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, KKTC’de üniversite öğrencisi olan zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı ve 5 bin TL nakit teminat yatırılması şartları ile zanlıların tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmalarına karar verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.