1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “Okumuş, ne söylediyse yazdım”
“Okumuş, ne söylediyse yazdım”

“Okumuş, ne söylediyse yazdım”

Polis savunma avukatının suçlamalarını reddetti.

A+A-

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Burcu Okumuş cinayetiyle ilgili, sanık Özgür Okumuş’tan alınan ifadenin gönüllü olup olmadığı yönündeki duruşma içinde duruşma sürüyor. Polis savunma avukatının suçlamalarını reddederek, ifadenin gönüllü alındığını vurguladı.

Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin baktığı davanın dünkü celsesinde, sık sık hislerini mimik hareketleriyle belli eden sanık, heyet başkanı tarafından sert şekilde uyarıldı.

Heyet başkanı Fadıl Aksun, duruşmayı durdurup, gözlemlediği sanığa, “Tepkilerinizi kontrol edecekseniz salonda kalın!” diyerek uyarıda bulundu.

“Ne söylediyse yazdım”

Müvekkilinden alınan itiraf nitelikli 5 sayfalık ifadenin, alınış saati ve Özgür’ün söylemediği beyanları içerdiği gerekçesiyle, gönüllü olmadığını ileri süren Avukat İbrahim Demirtaş, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’in tanığı, tecrübeli Müfettiş Muavini Serkan Bulak’ı istintak etti.

İfadenin tasarıdan ibaret olduğunu iddia eden Avukat Demirtaş’a tanık subay, kesin ve net bir şekilde yanıt verdi.

Tanık subay, “Sanık ne söylediyse yazdım. Olay mahalline 7-8 kişiden oluşan bir ekiple saat 11,10’da gittim, ardından saat 13,20’de hastaneye gittim. Sanığın doktoru olan Cemal Cevheroğlu’nun onayıyla sanığın ifadesini aldım. Yanımda Müfettiş Muavini Erkan Yahat ve bir de hemşire vardı. Sanığın şuuru açıktı. Konuşulanı anlayıp, kendisini ifade edebiliyordu. Ağrısı yoktu, tansiyonu da gayet iyiydi. Anlattıklarından, önceden bir malumatım yoktu. Olay yerinden çıkıp hastaneye gittim” diye yanıtladı.

Duruşma, kıdemli savcının, davayı ispat için çağıracağı tanığının yurt dışında olduğunu beyan ederek tehir talebinde bulunması üzerine, 8 Kasım 2017’ye ertelendi

.Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.