1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLACAKLARDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SORUMLUDUR
OLACAKLARDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SORUMLUDUR

OLACAKLARDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SORUMLUDUR

Çocuklar Allah’a emanet...

A+A-

 

Milli Eğitim duyarsız, çocuklar Allah’a emanet

Öğrenci taşımacılığını organize eden ve üstlenen Milli Eğitim Bakanlığı, denetim mekanizmasını çalıştıramadığından öğrenci güvenliğini yerine getiremiyor.

Zeybekköy ve Sazlıköy öğrenci velileri, öğrenci taşımacılığıyla ilgili sorunları ilettiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyarsızlığına isyan etti. Dört öğrenci velisi Çayırova İlkokulu’na giden çocuklarının, servis sırasında yaşadığı zorluklar karşısında endişelerini dile getirdiklerini, bakanlık görevlilerinin duyarlı davranmadıklarını, konuyla dahi ilgilenmediklerini söyledi.

Otobüs 10 dakikalık yolu 1,5 saatte alıyor

Öğrenci velileri, çocukların refakatçisi olmayan otobüsle evlerinden alındıklarını, ancak öğlen 12.35’te okuldan çıkan çocukların tam 1.5 saat sonra evlerine dönebildiğini, oysa o yolun normalde 5-10 dakika gibi bir zaman aldığını belirttiler.

Olacaklardan Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur

Öğrenci velileri, Zeybekköy ve Sazlıköy’de ikamet eden toplam dört çocuğun her okul dönüşünde farklı araçlarla evlerine gönderildiklerini ve yine farklı şoförlere teslim edildiğini ifade etti. Bu davranışın hem yapılan sözleşmelere aykırı olduğuna, hem de çocuklarının tanımadıkları kişilere emanet edilmesinin doğuracağı sonuçlara işaret eden veliler, en önemli konunun da araçta refakatçi olmadığına dikkat çekti. Veliler, “Milli Eğitim Bakanlığı çocuklarımızın taşınması konusunda gereken hassasiyeti göstermiyor, çocuklarımızın başına geleceği olaydan Bakanlık sorumludur” dedi.

Bakanlığa dilekçe verdiler

Öğrenci velilerinden Cengiz Öztürk, Emine Elçelik, Derya Ürüncüoğlu ve Bülent Yiğittürk, Milli Eğitim Bakanlığı’na 23 Ekim 2014 tarihinde imzaladıkları bir dilekçeyle müracaat ettiklerini, ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın değil Bilgi Edinme Yasası’na uyma, konuyla ilgilenme zahmetini dahi göstermediğini savundu.

“Kesinlikle araçlarda refakatçi bulundurulacak”

KAR-İŞ Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özsezer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sadece bu gibi durumlara değil birçok konuda duyarsız olduğunu ileri sürerek, taşımacılıkta da üzerine düşen görevi yerine getirmediğini ifade etti. KAR-İŞ olarak bu konuyla ilgileneceklerini söyleyen Mehmet Özsezer, “Araçlarda kesinlikle refakatçi olacak ve de özel araçlarla asla öğrenci taşınmayacak” dedi.

Bu taşımacılığı yapan Yedi Büyük Kaya şirketinin kendilerine bağlı üye olduğunu, durumu araştıracaklarını ifade eden Özsezer, orada ayrıca bazı velilerde sorun olduğunu, bir kısım velinin de çocuğu otobüslere vermeyip kendilerinin götürdüklerini belirtti.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.