1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI
OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI

OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun istemi üzerine "Kıbrıs sorunu ve müzakere süreci" gündemiyle olağanüstü toplandı.

A+A-

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, MİLLETVEKİLLERİNİ KIBRIS MÜZAKERE SÜRECİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRECEK

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun istemi üzerine "Kıbrıs sorunu ve müzakere süreci" gündemiyle olağanüstü toplandı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.25'te toplanan genel kurul toplantısında, Kıbrıs sorununda ve müzakere sürecinde gelinen son aşamayla ilgili milletvekillerine bilgi verecek.

Toplantıya saat 10.30’da katılan Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu meclise gelişinde Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber karşıladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Meclise gelişi dolayısıyla meclise Cumhurbaşkanlığı Forsu çekildi.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ

Bu arada Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, basına kapalı gerçekleşecek genel kurulun başında milletvekillerini bazı tezkereler hakkında bilgilendirdi.

Mustafa Arabacıoğlu'nun istifası ve bazı bakanların yurt dışı ziyaretleri nedeniyle gerçekleşen vekaletler ile bakan değişikliklerine ilişkin tezkereler okunup, genel kurulun bilgisine getirildi.

ÇAKICI, ATAMALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA İSTEDİ

TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, tezkerelerin sunulduğu sırada söz alarak, Arabacıoğlu dışındaki bakan değişikliklerini anlayamadığını ifade etti. Çakıcı, bu bakanların değişiklik gerekçelerinin başbakan ve yardımcısı tarafından açıklanmasını istedi.

Mehmet Çakıcı, dairelere yapılan müdür atamalarını da gündeme getirerek, "keyfi" ve "skandal" olarak nitelediği tüm bu atamalarla ilgili açıklama yapılması gerektiğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.