1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLASI TERÖR SALDIRISINA KARŞI TATBİKAT
OLASI TERÖR SALDIRISINA KARŞI TATBİKAT

OLASI TERÖR SALDIRISINA KARŞI TATBİKAT

Tatbikattan haberi olmayan halk panik yaşadı;

A+A-

 

TATBİKATTAN HABERİ OLMAYAN HALK PANİK YAŞADI

Rum Polis Çevik Kuvveti’nin (MMAD) Lefkoşa Rum kesiminde Makedonitissa bölgesinde dün “cihatçıların” olası terör saldırısı karşısında tatbikat düzenlediği, ancak tatbikattan haberleri olmayan bölge halkı arasında panik yaşandığı haber verildi.

Politis gazetesi MMAD Müdürü Savvas Hristu tararından planlanan tatbikatın büyük bir başarıyla gerçekleştirildiğini yazdı.

Hem tatbikatın hem de senaryosunun, birimin beklenmedik anlardaki tepkisinin ölçülmesi için öğle saatlerine kadar gizli tutulduğunu kaydeden gazete tatbikatta, AB ülkesinden bir büyükelçinin evinin önünde teröristler tarafından yakalanarak, ailesi ve çalışanlarla evde rehin tutulmasıyla ilgili bir senaryonun canlandırıldığından söz etti.

Haravgi gazetesi ise dün öğle saatlerinde başlayan ve akşama kadar süren tatbikatın tepki, sıkıntı ve karışıklığa neden olduğunu belirtti.

Bölge halkına tatbikat konusunda yeteli bilgi verilmediğini kaydeden gazete, halkın karşısında çevik kuvvetin terörle mücadelede görevli silahlı mensuplarını görünce büyük panik yaşadığını aktardı.

Habere göre, bölgede bulunan kreşten çocuklarını almak isteyen vatandaşlar da tatbikata büyük tepki gösterdi.

Polis araçları ve silahlı çevik kuvvet mensuplarının çocukları da korkuttuğunu, öte yandan bölgedeki bazı yolların kapatılmasından dolayı trafik sıkışıklığı meydana geldiğini kaydeden gazete, tatbikat sırasında ateş açma ve patlama seslerinin de duyulduğunu belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.