1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLAY ANI GÖRÜNTÜLERİ MAHKEMEDE!
OLAY ANI GÖRÜNTÜLERİ MAHKEMEDE!

OLAY ANI GÖRÜNTÜLERİ MAHKEMEDE!

Akrabası olan bir bankanın şube müdürünü, eşini kullanarak Güvercinlik'teki kiliseye çağırıp, darp ettikten sonra cinsel tecavüzde bulunan Ömer Çalıcıoğlu ve eşiyle ilgili davaların görüşülmesine başlandı.

A+A-

Sedef BOŞNAK

Akrabası olan bir bankanın şube müdürünü, eşini kullanarak Güvercinlik'teki bir eski kiliseye çağırıp, darp ettikten sonra da cinsel tecavüzde bulunan Ömer Çalıcıoğlu ve kendisine yardımcısı olan eşiyle ilgili davaların görüşülmesine Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

İlginç davanın evli sanıkları Ömer Çalıcıoğlu ve Rahme Çalıcıoğlu, “cinsel tecavüz”, “vahim zarar”, “ciddi darp”, “kasti hasar”, “şiddet tehditti”, “tecavüzkar alet taşıma”, “hileyle insan kaçırma”, “onuruna zarar getirmek suretiyle şiddet tehdidi”, “kanunsuz tabanca ithali” ve “kanunsuz tabanca tasarrufu” gibi suçlardan suçlanıyor.

Başkan Melek Esendağlı, Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin baktığı davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz,  sanıklar ve sanıklar adına Avukat Özkul Özdevrim hazır bulundu.

İki küçük evlat sahibi olan genç çiftin sanık olduğu davada, Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, mahkemede, ilk tanık olarak Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme Uzmanı İsmail Kaymaklılı’yı, ikinci tanık olarak ise meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Faysal Güden’i yeminli şahadete çağırdı.

İlk tanık, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bilgi aldıktan sonra, olay yerine giderek gerekli incelemeyi yaptıktan sonra, olay yeri ve çevresinde tespit ettiği bulguları numaralandırıp fotoğrafladığını ve aldığı emareleri tahkikat memuruna teslim ettiğini dile getirdi.

Olay Yeri İnceleme Uzmanı İsmail Kaymaklılı, ayrıca, müşteki olan T. E.’nin de anlattıklarını kayda aldığını belirterek, konu görüntüleri içeren CD’yi ve olay yerinden topladığı kırık gözlük camı, gözlük sapları, pantolon düğme ve saat pimi gibi emareleri mahkemeye sundu.

Olay anını kaydetti

İkinci tanık olan, meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Faysal Güden ise aldığı bilgi doğrultusunda Kuzucuk köyüne gittiğini ve sanık Ömer Çalıcıoğlu’nu ağılı çevresindeki arazide tespit edip, Ömer Çalıcıoğlu’na kanunu ihtar tahtında suçlarını bildirdiğini anlattı.

Müfettiş Muavini Faysal Güden, sanık Ömer Çalıcıoğlu’nun kendisine “Dövdüm gardaş ancak silah yok. Var derse, ben de ‘silah onundur’ derim” şeklinde yanıt verdiğini mahkemeye aktardı.

Sanık Ömer Çalıcıoğlu’nun tasarrufunda bulduğu cep telefonunu emare aldığını ve incelediğini belirten müfettiş muavini, konu telefon içerisindeki iki video kaydını incelediğini mahkemeye aktardı.

Faysal Güden, Ömer Çalıcıoğlu’nun eşine kaydettirdiği görüntülerin detaylarını mahkemeye şöyle anlattı:

“Görüntülerde, müşteki T. E.’nin elleri iple arkasına bağlıydı. Pantolon ve iç çamaşırı üzerinde değildi. Yerde oturur vaziyetteydi. Ömer Çalıcıoğlu ise müştekiye bazı sorular yöneltiyordu. Konuyla ilgili sanık Ömer Çalıcıoğlu’ndan izahat istedim, sükut kaldı. Ağılda ve sanıklara ait evde araştırma yaptım. Ancak herhangi bir emare ve suç aletine rastlamadım. Rahme Çalıcıoğlu’nu evde tespit ettim ve tasarrufundaki telefonu emare aldım.”

Güden, daha sonra, savcılığın talebiyle kapalı oturumda, CD’ye aktardığı telefondaki görüntüleri mahkemeye emare sundu.

Ömer Çalıcıoğlu, müştekiden para aldı

Sanıkları tutukladığını kaydeden Faysal Güden, Rahme Çalıcıoğlu’ndan ifade temin ettiğini dile getirdi ve ifadeyi mahkemeye okudu.

Rahme Çalıcıoğlu’nun verdiği ifadesine göre, müşteki T. E.’nin Rahme Çalıcıoğlu’na defa defa sözlü tacizde bulunduğunu ve müştekinin eşi vasıtasıyla uyarılmasına karşın tacizlerine son vermediğini beyan ettiğini kaydeden Faysal Güden, ifadeyi mahkemede aynen okudu.

Tanık müfettiş muavini, cinsel tacize uğrayan müştekinin doktor kontrolünden geçirilmesini sağladığını anlattı ve bu yönde temin ettiği raporu da mahkemeye emare olarak sundu.

Faysal Güden, müştekiden de ifade temin ettiğini, müştekinin, Ömer Çalıcıoğlu’nun kendisini tehdit ettiğini ve kendisinden toplam 27 bin TL değerinde 4 çek yaprağı aldığını beyan etmesi üzerine araştırma yaparak bozdurulan konu çekleri ilgili bankadan tespit edip emare aldığını anlattı.

Ömer Çalıcıoğlu adına ısdar edilip, üzerinde ‘Kime verildiği kontrol edilsin’ kaşesi bulunan çekleri mahkemeye sunan tanık müfettiş muavini, dünkü duruşmada mahkemeye toplam 16 emare sundu.

Mesai saatinin bitmesi üzerine dava, kaldığı yerden devam edilmek üzere 13 Ocak 2017’ye ertelendi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.