1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLAY ESKİLERE DAYANIYOR!
OLAY ESKİLERE DAYANIYOR!

OLAY ESKİLERE DAYANIYOR!

Gece kulübü cinayeti…

A+A-

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, Alayköy’de faaliyet gösteren Harem Gece Kulübü’nde 11 Eylül tarihinde 34 yaşındaki Hüseyin Demir’i ve 26 yaşındaki Siham Benchargu’yi tabancayla ateş ederek öldürmekle suçlanan uzman çavuş Kubilay Güler'in duruşması dün mahkemeye sunulan emareler ve Başsavcılık tarafından dinletilen tanıklarla devam etti.

Ağır Ceza'ya sevk edilecek olan duruşma alt mahkemede görüşülmeye devam ederken, dinlenen toplam tanık sayısı 15 oldu.

96 emare mahkemeye sunuldu

Yargıç Meltem Dündar huzurunda görüşülen cinayet duruşmasında 96 emare mahkeme huzuruna sunuldu. Cinayetin işlendiği olay yerinden, Siham Benchargu, Hüseyin Demiri ve sanık Kubilay Güler'in kıyafetleri, gece kulübünde bulunan 9 numaralı oda içerisinde bulunan birçok emarenin yanı sıra cinayette kullanılan 9 mm silah, canlı mermiler ve boş kovanlarda emareler arasındaydı.

"Teslim olma anını cep telefonuma kaydettim"

Lefkoşa Polis Müdürlüğü'nde görevli Polis Müdür Muavini Mahmut Barış Sel, mahkemede 14. tanık olarak dinletildi. Mahmut Barış Sel, 11 Eylül tarihinde bir çatışma olduğunu ve olay yerinde görevlendirildiğini anlattı. Olay yerinden yaya olarak kaçan ve saatler sonra Şirinevler köyünde teslim olan sanık Kubilay Güler'in teslim olma anını ve konuşmalarını kendi cep telefonuna kaydettiğini söyleyen Barış Sel, "Kubilay Güler'in asker olduğunu öğrendiğimiz andan itibaren askeri yetkililerin olay yerine gelmesini sağladık. Tasarrufunda bulunan ve 2 kişiyi öldürdüğü tabancayı başına dayayarak polislerin uzaklaşmasını isteyen Kubilay'ın görüntülerini kendi cep telefonuma kaydettim" şeklinde anlattı.

Müfettiş Muavini olguları aktardı

Harem cinayeti ile ilgili 15. tanık olarak mahkemeye dinletilen olayın soruşturma memuru Müfettiş İsa Sevindik, cinayetin ilk gününü anlattı. Müfettiş İsa Sevindik, cinayet haberinin üzerine soruşturma memuru olarak Baş Müfettiş Aslan Coşkun'dan emir aldığını ve olay yerine giderek soruşturma başlattığını söyledi. Görgü tanıklarından bilgi aldıktan sonra olayın meydana geliş şekli ile ilgili kamera kayıtlarının incelenmeye alındığını kaydeden Sevindik, cinayetin Harem Gece Kulübü içinde program odaları diye adlandırılan bölümde meydana geldiğini kaydederek, şöyle devam etti: "Gece kulübünde incelem başlattık ve program odaları diye adlandırılan bölümde biriken kan izlerini tespit ederek inceleme başlattık. Odaların bittiği yerin dışında ve duvarında tespit edilen kan izlerinin ardından olay yerinde gerekli fotoğraflama ve emare işlemlerini başlattık. Yaptığım sorgulamada sanık Kubilay Güler'in KTBK uzman asker olduğunu ve gece kulübünde konsomatris olarak çalışan Fas uyruklu 26 yaşındaki Siham Benchargu "Natya" lakaplı kadının sürekli müşterisi olduğunu öğrendim"

"Sanık cinayetten bir gün önce kulüpte kaldı"

Müfettiş İsa Sevindik, cinayet günü yaptıkları soruşturmada uzman asker Kubilay Güler'in 11 Eylül tarihinde Harem Gece Kulübüne saat 01.40 sıralarında giderek, gerekli ödemeyi yaptıktan sonra 9 numaralı odaya girdiklerini ve sabah saat 08.15 sıralarında odadan konsomatris kızla çıktığını kaydetti. 

“Yaptığımız kamera incelemelerinde cinayetin işlendiği gün kızların hastane ve polis kontrolleri için hazırlık yaptıklarını öğrendim. Gece orda kalan Kubilay Güler, saat 08.45 sıralarında tasarrufunda bulundurduğu 9 mm çapındaki tabanca ile Siham Benchargu isimli kadını alnın ortasından "kasten ve kanunsuz" olarak vurdu” diyen İsa Sevindik, güvenlik görevlisi Hüseyin Demiri’yi ise 2 el ateş ederek "kasten ve kanunsuz" olarak vurduğunu söyledi.

 

OLAY ESKİLERE DAYANIYOR

Sevindik daha sonra sanığın gönüllü ifadesini mahkemeye sunarak okudu, ifadesinde olayın daha eskilere dayandığını, gönüllü ifade vermek istediğini söylediğini anlattı. Sevindik sanığın ifadesinde, 2013 yılının Haziran ayında Ankara’dan Kıbrıs’a geldiğini, Eylül 2013 tarihinde hareme gittiğini ve Nadya ile tanıştığını ve ona aşık olduğunu, onunda kendisine aşık olduğunu söylediğini belirtti.

 

Sanık gönüllü ifade vermek istedi

Müfettiş İsa Sevindik, cinayetten saatler sonra Şirinevler köyünde bir tepe üzerinde tespit edilip tutuklanan Kubilay Güler'in asker olduğu için soruşturma amaçlı Merkez Komutanlığı'na götürüldüğünü söyledi. Sevindik sanığın gerekli parmak izi işlemleri yapıldıktan sonra, "ikisini de öldürdüm ama sebebim var, uzun hikaye dinle" diyerek gönüllü ifade vermek istediğini belirtti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.