1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLAY GİDEREK BÜYÜYOR
OLAY GİDEREK BÜYÜYOR

OLAY GİDEREK BÜYÜYOR

Sağlık Bakanı Gülle'nin kafasını karıştıran sorular; denetime neden izin verilmedi.. İsrail'de ücretsizken bir İsrailli neden...

A+A-

 

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Brt1’de yayınlanan Günün Özeti programına katılarak, Organ Nakli Yasası ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile yaşanan sıkıntılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Gülle, Hükümetin sağlık alanında yeniden yapılanma vizyonunu uygulamayı sürdürdüğü belirterek, geçtiğimiz aylarda düzenledikleri sağlık Çalıştayı’nda bu alandaki tüm sorunları masaya koyarak sonuç aradıklarını kaydetti.

Çalıştay sonucunda ortaya çıkarılan yol haritasını dikkatli bir şekilde uygulamaya çalıştıklarını anlatan Gülle, özellikle kanserle mücadele ile hücre doku ve organ nakli konularında çok hassas olduklarını dile getirdi.

Bakan Gülle, Organ Nakli Yasası’nın detayları hakkında bilgi aktarırken, tasarının daha meclise ulaşmadan hakkında çok sayıda olumlu veya olumsuz beyanatların ortaya çıktığını hatırlattı ancak çıktıkları yolun doğru olduğunun altını çizdi.

Meclis’ten oy birliği ile geçen Organ nakli yasasında organ naklinin 5 yıl boyunca sadece Devlet Hastanelerinde yapılması yönünde karar bulunduğunu da hatırlattı.

YDÜ’de organ nakli ticareti yapıldığı şüphesiyle ilgili de Gülle, konuyu Sayıştaylığa kadar taşıdıklarını kaydetti.

Gülle, süreçle ilgili bazı bilgi kirliliğinin varlığından bahsetti ve Yakın Doğu Hastanesinde yaşanan süreci anlattı..

Gülle, “İsrailde organ nakilleri ücretsiz yapılıyor…Nasıl olur da bir İsrailli bunu bizim ülkemizde yapmaya çalıştı. Bu kafamda soru işareti yarattı” dedi.

Haberlerin çıkmasıyla birlikte organ nakli konusunda yaşanan gelişmeleri yerinde tespit etmek amacıyla YDÜ Hastanesinde denetim yapmak istediklerini dile getiren Gülle, ancak hastaneden kendilerine denetim izni verilmediğini, denetim için yarın gelin açıklaması yapıldığını anlattı.

Yakın Doğu Hastanesinin denetime karşı sergilediği tutumuyla kafalarda soru işaretleri yarattığına dikkat çeken Gülle, “Bir yapı sadece bu tutumuyla yasa ve kontrol anlayışından ne kadar uzak olduğunu belli ediyor bu denetlenmelidir” dedi.

Sağlık Bakanlığının konuyu Başsavcılığa taşıdığını kaydeden Gülle, konunun Interpol’e de bildirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gülle, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklamaya da değindi.

Gülle, “Cumhurbaşkanı keşke açıklama yapmazdan önce arayıp bizim de konuya yaklaşımımızı sorsaydı” dedi.

Organ Nakli konusunda herhangi bir hataya düşülmemesi ve yasanın eksiksiz uygulanması gerektiğine işaret eden Bakan Gülle, bunun yaşanması halinde ülkenin geleceğinin tehlikeye düşeceğini vurguladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum