1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLAY GİDEREK BÜYÜYOR
OLAY GİDEREK BÜYÜYOR

OLAY GİDEREK BÜYÜYOR

elden değil de, ilan verilmek gerekliydi...

A+A-

 

Alsancak’ta mahkemeye taşınan asfalt ihalesi nedeniyle Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı, dün yapılan duruşmada, devam eden asfaltlama işini, tespitlerin yapılabilmesi için öğleden sonraya kadar durdurdu.

Alsancak’ta geçtiğimiz gün hareketli saatler yaşanmasına neden olan asfalt ihalesinde, önceki asfalt işini yürüten Gürcan Öder’e ait asfalt firmasının Girne Kaza Mahkemesi’nde sabah yapılan duruşmada yargıç, haftanın son iş günü olan dün öğle saat 12:00’den mesai bitimi 15:30’a kadar, Alsancak Belediyesi’nin asfalt işini verdiği Tüfekçi firmasının asfaltlama işini durdurmasına karar verdi.

Bu süre içinde daha önce Öder firmasının yaptığı asfaltın metre kare ve derinlik ölçümlerinin bilirkişi tarafından kontrol edilmesi ve rapor tutulması sağlandı.

Bu işlemlerin ardından tekrar Girne Kaza Mahkemesi asfalt işlerinin sürdürülmesine onay verdi. Gürcan Öder’in hukuk bürosundan alınan bilgi doğrultusunda, Girne Kaza Mahkemesi’nde dün yapılan duruşmada, Gürcan Öder’in, Tüfekçi firmasının yapmaya başladığı yeni asfaltlama sonrasında, kendi firması tarafından yapılan işlerin ölçüsünün kaybolacağı yönündeki iddiası, yargıç tarafından dikkate alınarak asfaltlama işinin bir süre durdurulduğu ifade edildi. Asfaltın durdurulduğu bu süre içinde olay yerine gelen bilirkişi heyetinin gerekli ölçümleri yaptığı ve daha sonra devam edecek esas dava için veri olarak kullanılacağı öğrenildi.

“İki gün kala asfalt döktüler”

Gürcan Öder’in avukatı tarafından yapılan açıklamada, davanın görülmesi beklenmeden iki gün önce asfaltlama işine girişilmesinin ana sebebi, daha önce yapılan işlerin üzerinin kapatılması olduğu ileri sürüldü. Bunun ise iyi niyetli bir girişim olmadığı ifade edildi. Dün yapılan duruşma sonrasında ara emir istenmesinin ortadan kalktığı ifade edilerek, davanın esasının görüşülmesi için hazırlık yapıldığı belirtildi.

“İhale yasal değil”

Gürcan Öder’in avukatı yaptığı açıklamada, Tüfekçi firmasına verilen ihalenin 250 bin lira üzerinde olması nedeniyle, bu ihalenin elden değil de, en fazla satan gazetede ilan verilmek ve ihale açılmak suretiyle yapılması gerektiğini, bunu yapmayan Belediye Başkanı Fırat Ataser hakkında ceza davası açılacağını ifade etti.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.