1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLAY OLAN, BRITISH COUNCIL’IN KKTC’DE DÜZENLEDİĞİ EĞİTİM FUARI
OLAY OLAN, BRITISH COUNCIL’IN KKTC’DE DÜZENLEDİĞİ EĞİTİM FUARI

OLAY OLAN, BRITISH COUNCIL’IN KKTC’DE DÜZENLEDİĞİ EĞİTİM FUARI

Rum Yönetimi’nin, British Council’ın KKTC’de düzenlediği eğitim fuarlarıyla ilgili protestolarının boşa çıktı

A+A-

Rum Yönetimi’nin, British Council’ın KKTC’de düzenlediği eğitim fuarlarıyla ilgili protestolarının boşa çıktığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, British Council’in son 2 yıldır KKTC’de düzenlediği eğitim fuarlarının Rum Yönetimi’nin tepkisine neden olduğunu ve Rum Yönetimi’nin bu fuarları engellemek için çeşitli girişimler yaptığını, ancak bu girişimlerin boşa çıktığını yazdı.

Gazete, Rum Eğitim Bakanı Kiriakos Kenevezos’un, konuyla ilgili Rum Meclisi’ne mektup göndererek, Kıbrıslı Türklerin İngiltere’deki üniversiteler konusunda Lefkoşa Rum Kesimi’nde her yıl düzenlenen fuarlara katılabileceğini belirttiğini kaydetti.

Habere göre Kenevezos, British Council’a konuyla ilgili protestolarını ilettiklerini, ancak İngilizlerden, bu fuarların Kıbrıslı Türk öğrencileri bilgilendirmek maksadıyla yapıldığı ve KKTC’nin tanınmasıyla ilgili herhangi bir eylemin söz konusu olmadığı yanıtını aldıklarını ifade etti.

Kenevezos, her ne kadar British Council’dan bu yanıtı almış olsalar da, KKTC’de ayrı bir fuar düzenlenmesini protesto etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.