1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “OLAY SÖZLE ANLATILAMAZ”
“OLAY SÖZLE ANLATILAMAZ”

“OLAY SÖZLE ANLATILAMAZ”

Bir gün ihtiyarlar yarışı yapılırsa ayağımız gaza, elimiz yarış direksiyonuna dokunur...

A+A-

Denktaş, antrenman sürüşlerini Ledra Palace’ta izledi


Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, KKTC’deki her kurumun Kıbrıs Rallisi’nin eksiksiz yapılabilmesi için uğraş verdiğini kaydetti. Denktaş, “Bir spor dalında uluslararası bir organizasyona hazır olduğumuzu gösterdik. Diğer spor dallarında da duvarları yıkmak, engelleri aşmak için hukuki girişimler başlatma çalışmalarımız var” dedi.

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) 9’uncu ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) 5’inci ayağı Kıbrıs Rallisi’nin antrenman sürüşlerini Ledra Palace’ta izleyen Denktaş, burada basına açıklamalarda bulundu.

DENKTAŞ, ANTRENMAN SÜRÜŞLERİNİ TORUNU ASIM’LA İZLEDİ

Antrenman sürüşlerini 2 yaşındaki torunu Asım Dedezade ile izleyen Denktaş, “Bu, uzun yıllardır gerçekleşen ilk ve en büyük organizasyondur. Parkurun hazırlanmasına, olayın eşitlik seviyesinde bu noktaya taşınmasına devletin bütün kademeleri katkı koydu. Bütün derdimiz bu güzel olayın sorunsuz ve kazasız şekilde sonuçlanmasıdır. Bu güzel ve tarihi olayı torunumla izlemeye geldim” dedi.

Rallinin seyir yerleri hakkında bilgi veren ve vatandaşlardan, özellikle gençlerden dikkatli olmasını isteyen Serdar Denktaş, parkur içine girilmesinin tehlikeli olduğunu hatırlattı.

KUZEY’DEKİ ÇALIŞMALAR

Kıbrıs rallisinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başbakan Yardımcısı Denktaş, yetkili kurumların açıklamasına değinerek, “Güney'de ve Kuzey'de yapılan çalışmaları izlediklerinde, Kuzey’deki çalışmaların mükemmel olduğunu teşekkür ederek ortaya koydular. Bu bizim için gurur verici olmalıdır” dedi.

“BAYRAK YOK DİYE BİZİ ELEŞTİRENLER VAR, SAYGIYLA BAKIYORUM”

Serdar Denktaş açıklamasında şunları kaydetti: “Bayrak yok diye bizi eleştirenler var. Eleştirilere saygıyla bakıyorum. Çok ileriye gidip dağdaki bayrağı kapatmak istediğimizi söyleyenler de var. Böyle bir şey yoktur. Uluslararası bir yarışın gerekleri yerine getirildi. Nasıl ki hadise çıkmasın diye zaman zaman milli maçlara bayrak sokulmaz. Rum tarafından bu uygulamayı talep ettik. Kabul ettiler.

Biz de gösteri mahiyetli bir uğraş olmaması için çağrı yaptık. Bir kişinin bayrak açmasını ya da bir eve bayrak asılmasını yasaklamaya çalışıyoruz diye bir şey yoktur. Sadece toplu gösteri olmaması için çağrı yaptık. Halkımızın büyük çoğunluğu bunu saygıyla karşıladı. Onlara ve parkur bölgesinde kalan insanlara anlayışları için teşekkür ediyorum.”

“OLAY SÖZLE ANLATILAMAZ”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Rallisi, Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı’yla ilgili BRT’ye konuştu.

Serdar Denktaş, muhteşem bir hazırlık ve organizasyon yapıldığını anlatarak, olayın gurur verici olduğunu vurguladı.
Ralliyi muhteşem bir kalabalığın izlediğini belirten Serdar Denktaş, sabah saatlerinden itibaren ralli mekanında bulunduğunu söyledi.

İzleyicilerin, Kıbrıs Türk Rallicilerine muhteşem tezahüratları olduğunu belirten Denktaş, Gençlerin performansını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Serdar Denktaş, uluslararası her organizasyonda Kıbrıs Türk halkının da ulaşma durumunda olduğunu kaydetti.

Denktaş, olayın sözle anlatılmasının mümkün olmadığını ifade ederek, rallinin gerçekleştirilmesinde katkı koyan herkese de teşekkür etti.

MACİLA: “ÜZERİMİZE DÜŞENİ BİR EKSİKSİZ YAPTIK”

Antrenman sürüşlerini Serdar Denktaş ile birlikte izleyen Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu (KKTOK) Başkanı Hasan Macila ise basına yaptığı kısa açıklamada, bu organizasyonun gerçekleşebilmesi için 1 yıldır çalıştıklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a ve rallinin yapılmasına katkı koyanlara teşekkür eden Macila, “Biz üzerimize düşeni bir eksiksiz, hatta fazlasıyla yaptık. Rallinin sonunda ‘Türk kesimi güzel bir organizasyona imza attı’ diye sevinmek, övünmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“O DÖNEMDE HEM YARIŞIRDIK, HEM DE BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLURDUK”

Macila’nın geçmişte Serdar Denktaş’la rallide yarıştığının anımsatılması üzerine Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş şunları söyledi: “Hasan Macila ile rekabetimiz falan yoktu, ben onu hep geçerdim. Çok anılarımız var… O dönemde hem yarışırdık, hem de birbirimize yardımcı olurduk. Bu anlayışın bütün spor dallarında olmasını diliyorum.”

“BİR GÜN İHTİYARLAR YARIŞI YAPILIRSA…”

Kıbrıs Rallisi’ne katılmak gibi bir talebi olduğunu da anlatan Denktaş, “Bu rallide ‘0’ı sürmeyi talep ettim. Camia da, Rum tarafı da bunu memnuniyetle karşıladı ancak herhangi bir tatsızlığa vesile olmamak için geri adım attım. Bir gün ihtiyarlar yarışı yapılırsa ayağımız gaza, elimiz yarış direksiyonuna dokunur” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.