1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "OLAY TÜRKİYE KARŞITLIĞI DEĞİL, SADECE...."
"OLAY TÜRKİYE KARŞITLIĞI DEĞİL, SADECE...."

"OLAY TÜRKİYE KARŞITLIĞI DEĞİL, SADECE...."

"Olay Türkiye karşıtlığı değil, sadece bir çevre sorunudur!"

A+A-

Akkuyu'da Nükleer Bombaya Hayır facebook sayfasından yapılan açıklamada "Burada hedef bellidir ve tekdir. Olay Türkiye karşıtlığı değildir. Olay salt bir çevre sorunudur. Ve unutulmaması gereken aynı geminin yolcuları olarak seyahatimize devam etmekteyiz. Bizler buraya nükleer santral kurulmasını istemiyoruz. Tıpkı Mersin bölgesinde ve tüm Türkiye de bu santralin kurulmaması için yıllardır canla başla mücadele eden insanlar gibi" denildi.

Kıbrıs Postası  - Sosyal Medya'dan derlediği bilgilere göre; Akkuyu'da Nükleer Bombaya Hayır facebook sayfasından  paylaşılan yazıda Akkuyu'da nükleer santral kurulmasına karşı verilen mücadelenin Türkiye karşıtlığı olmadığı, meseleninin çevre meselesi olduğunun altı çizildi. Dr. Ahmet Körceğez tarafından kaleme alınan paylaşımda nükleer satrale karşı mücadele nedenleri anlatılırken, "Burada hedef bellidir ve tekdir. Olay Türkiye karşıtlığı değildir. Olay salt bir çevre sorunudur. Ve unutulmaması gereken aynı geminin yolcuları olarak seyahatimize devam etmekteyiz. Bizler buraya nükleer santral kurulmasını istemiyoruz. Tıpkı Mersin bölgesinde ve tüm Türkiye de bu santralin kurulmaması için yıllardır canla başla mücadele eden insanlar gibi" denildi.

İşte paylaşmın tam metni:

"Nükleere hayır

Kuzey Kıbrıs da yaşayan insanlar olarak var olan çevre sorunlarımıza bir yenisi eklenmek isteniyor. Tabiri caizse burnumuzun dibine nükleer güç santrali kurulmak isteniyor. Çevre platformu adı altında başlatılan nükleere hayır girişimleri diğer örgütlerin katılımı ile ‘nükleere hayır platformu’ adı altında farkındalık çalışmalarına başlamıştır. Geçtiğimiz hafta Başbakanla görüşülmesinden sonra imza kampanyası adıyla halka ulaşılmaya çalışılmaktadır. Başbakanın yorumundan bizimle olduğunu anlamak zor değildir. Ama geminin kaptanı olarak daha güçlü bir şekilde olaya hayır diyebilmelidir. Neredeyse sınırımızda faaliyet gösterecek böylesi bir tesis için Kıbrıslıların da söyleyecekleri olmalıdır.
 

Nükleer santrallerin zararlı etkilerinden bahsetmek için illede kaza olmasına gerek yoktur. Bu santrallerin normal işleyişleri sırasında da yeterince doğa kirletilmekte ve geriye dönüşü mümkün olmayan olaylara sebep olmaktadır.

Denizin ısısının yükselmesi sır değildir. Santralden çıkacak radyoaktif atıkların saklanması başlı başına bir sorundur. Şu ana kadar dünyada buna çare üretebilmiş bir teknolojide yoktur. Santralin yakınlarında lösemi riskinde artış olduğu Almanya çıkışlı bilimsel çalışmalarda ıspatlanmıştır.

Akkuyuya gelince yeri açısından Kıbrıs için çok büyük bir problemdir. Buraya nükleer santral kurulurken turizm göz ardı edilmiştir. Kıbrıs da ve bölgede yaşayan insanların sağlığı gözardı edilmiştir. Bölgenin deprem fay hattından uzak olduğunu söylemek çok zordur. Zira neredeyse tüm Türkiye fay hatları açısından zengin bir noktadadır. Buna rağmen Çevre Bakanının beyanatı ortadadır.

Sonuç olarak başta platformun başlattığı imza kampanyası olmak üzere tek bir yumruk olarak kenetlenmemiz gerekir. Burada hedef bellidir ve tekdir. Olay Türkiye karşıtlığı değildir. Olay salt bir çevre sorunudur. Ve unutulmaması gereken aynı geminin yolcuları olarak seyahatimize devam etmekteyiz .Bizler buraya nükleer santral kurulmasını istemiyoruz. Tıpkı Mersin bölgesinde ve tüm Türkiye de bu santralin kurulmaması için yıllardır canla başla mücadele eden insanlar gibi .Bugün ülkesinde böylesi tesisler kurulacak yerlerde halka sorulmaktadır. Bence en demokratik olanı bu olur. En azından kararı halk vermiş olur....saygıyla dostçakalın.....


Dr. Ahmet Körceğez"

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.