1. HABERLER

  2. SPOR

  3. OLAYLI DERBİNİN FATURASI
OLAYLI DERBİNİN FATURASI

OLAYLI DERBİNİN FATURASI

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu dün yaptığı toplantı sonrası derbinin faturasını çıkardı.

A+A-

Beşiktaş’a 4 maç seyircisiz oynama 
Slaven Bilic’e 3 maç ceza 
Melo’ya 2 resmi müsabakadan men

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu dün yaptığı toplantı sonrası derbinin faturasını çıkardı. Kurul, Galatasaray derbisinde taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle Beşiktaş’a 4 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verirken siyah-beyazlı takımın teknik patronu Slaven Bilic’e üç, Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Melo’ya da iki maç ceza kesti.

PFDK ayrıca Beşiktaş Kulübü’ne taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 40, yeterli sayıda özel güvenlik görevlisi bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 10, tribünlere kapasite üzerinde seyirci alınmasından ve merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 20 olmak üzere toplam 70 bin lira da para cezası verdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı alırken 13 bin lira da para cezasına çarptırıldı. Rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü ve ihraç sonrası sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edilen Galatasaraylı Felipe Melo da 13 bin lira ceza ödeyecek.

PFDK Eskişehirsporlu futbolcu Hürriyet Güçer’e de 3 maç men cezası verdi.
Bu arada Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve  kulübün avukatları PFDK’nın toplantısına katıldı ve yaşanan olaylarla ilgili sözlü savunmalarını yaptılar.

Orman’dan savunma

Orman,  savunmada zaten gereken cezayı çektiklerini söyledi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nın çok büyük bir stat olduğunu ve bu nedenden dolayı Türkiye’de hiç bir kulübün güvenliğini sağlayamayacağını da sözlü savunmasına ekleyen Orman, Disiplin Kurulu’ndan bunu dikkate almalarını rica etti. Fikret Orman, tribünlerde iddia edilen bölünmeler ve provakosyon meselelerine ise hiç değinmedi. Başkan Fikret Orman, bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamayı kararlaştırdıkları günden beri, güvenlik konusunda stadın büyüklüğü nedeniyle hep sıkıntı yaşadıklarını, kulüp olarak tüm önlemlere rağmen, mutlaka stadın bazı yerlerinden kaçak girişlerin engellemediğini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.