1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLAYLI EYLEMDE SON GELİŞMLER
OLAYLI EYLEMDE SON GELİŞMLER

OLAYLI EYLEMDE SON GELİŞMLER

Kürt öğrencilerin düzenlediği protesto eyleminde çıkan olaylarla ilgili

A+A-

8 Kürt öğrenci tutuksuz yargılanacak!

Lefkoşa’da 8 Aralık tarihinde Kürt öğrencilerin düzenlediği protesto eyleminde çıkan olaylarla ilgili 8 öğrenci hakkında sürdürülen polis soruşturması tamamlandı.

Abbas ELMAS

Hakkari Yüksekova’da 2 kişinin öldürülmesi ile 8 Aralık tarihinde, Lefkoşa’da protesto eylemi düzenleyen Kürt öğrencilerin çıkarttığı olaylarla ilgili polis soruşturması tamamlandı. Poliste tutuklu bulunan 8 zanlı dünteminat duruşması için yeniden yargı huzuruna çıkarılarak yargılanacakları güne kadar teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ercan Atasay, zanlı  Harun Şen, Mahfuz Bulgan, Yekta Burak Börühan, Kerem Durgun, Murat Ulutaş, , Eyüp Tabak, İdris Tekin ve Mehmet Aslan’ın8 Aralık tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Kanunsuz topluluk, ayaklanma, kasti hasar, vahim zarar, darp, polisi darp ve polisi görevinden menetme” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Atasay, Doğu kökenli 250 kişilik öğrenci gurubunun söz konusu tarihte Lefkoşa Girne Kapısı bölgesindeki Kuğulu Park önünde Hakkari Yüksekova’da öldürülen 2 kişiyi protesto etmek için toplandıklarını ve eylem sonrasında çıkan olaylardaHalil Uyuroğlu isimli polis memurunu ve Dinçer Mercan isimli kişiyi darp ettiklerini aktardı.

Zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını kaydeden Atasay, tüm zanlıların da KKTC’de öğrenci statüsünde bulunduklarına değinerek, zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların işlemiş oldukları suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlıların davalarında hazır bulunabilmelerini sağlamak adına yurt dışına çıkışlarının yasaklanması ve her zanlının mahkeme veznesine ikişer bin TL’lik nakdi kefalet yatırmaları şartı ile tutuksuz yargılanmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.