1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÖLDÜĞÜ DOĞRULANDI
ÖLDÜĞÜ DOĞRULANDI

ÖLDÜĞÜ DOĞRULANDI

Tehrik-i Taliban Pakistan (TTP) Güney Veziristan Sözcüsü Mevlana Azam Tarık, TTP lideri Hekimullah Mesud'un öldürüldüğünü doğruladı.

A+A-

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Tarık, Mesud'un İHA saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı. Tarık, yeni TTP liderinin seçilmesi için örgüt şurasının henüz kararını vermediğini söyledi.

Şuranın,Mesud'un yerine geçecek kişiyi belirlemek için bir araya geldiğini, üst düzey komutanların görüşlerinin alınmasının ardından yeni liderin ancak 2-3 gün içerisinde açıklanabileceğini ifade etti.

Tarık, İHA'ların aşiretler bölgesi üzerinde devamlı uçtuğunu, şura üyelerinin de saldırılara maruz kalmamak için sürekli yer değiştirdiğini ifade ederek, yeni liderin açıklanmasının bu yüzden zaman alacağını belirtti.

Öte yandan, Enformasyon Bakanı Pervez Raşid, gazetecilere yaptığı açıklamada, İHA saldırılarının TTP ile yürütülmesi planlanan barış görüşmelerini engelleyemeyeceğini söyledi. Bakan Raşid, hükümetin TTP ile müzakereleri başlatma fikrinde bir değişiklik olmadığını ifade ederek, "Bu kez İHA, barış görüşmelerini vurdu ama biz barışın görüşmelerinin ölmesine izin vermeyeceğiz" dedi.  

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.