1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLDÜRDÜ KAÇTI!
ÖLDÜRDÜ KAÇTI!

ÖLDÜRDÜ KAÇTI!

Kayıplara karıştı;

A+A-

İnsanlık ayıbı

Sabah yürüyüşüne çıkan Neciye Fakir’e çarparak ölümüne yol açan şoför kayıplara karıştı

Girne’ye bağlı Çatalköy dün sabah güne acı bir haberle uyandı. Çatalköy’de yaşayan 77 yaşındaki Naciye Fakir, dün sabah 05.00 civarında yol kenarında yürüdüğü sırada, bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Elde edilen bilgilere göre kaza, Girne-Değirmenlik Anayolu Acapulco kavşağı yakınlarında, yolun solundan doğu istikametine doğru yürüyen Naciye Fakir’e, plakası ve sürücüsü meçhul bir aracın çarpması sonucu meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre Fakir’e çarpan araç durmadan olay yerinden uzaklaştı. Fakir’in ani ölümü başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu. Elde edilen bilgilere göre aslen Yerovassalı olan ve Çatalköy’de yaşayan Fakir, uzun yıllar önce bir oğlunu ve eşini kaybetmişti. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Ailesi perişan

Oğlu Bahattin Fakir, annesinin 5 yıldan beridir Alzheimer hastası olduğunu söyledi. Annesini en son, kaybetmeden 12 saat önce gördüğünü ifade eden Fakir, yaşanılan bu acı olayın ardından, “Kimse bu şekilde ölmeyi hak etmiyor. Çarpanın bir an önce bulunup, yargılanmasını istiyoruz. Annemle her zaman şakalaşırdık. Rahatsız olmasına rağmen bilinci yerindeydi. Yolu karşıdan karşıya geçerken bile sağına soluna dört beş kez bakardı. Araçlar ona yol verdiğinde bile karşıya geçmezdi. Olayı duyduğumda şok oldum. Bu çok büyük bir acı. Allah kimseye vermesin” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

İlk defa evden uzaklaştı

Yakınları, “Sabah 05.00 sıralarında evden ayrıldı ve yaklaşık 3 kilometre yol yürüdü. İlk defa evden uzaklaştı ve ilk defa bu kadar yol yürüdü. Onu bulduklarında alttan bir şey giymiyordu. Yarı çıplaktı. Daha önce bu şekilde evden çıkmazdı. Hepimiz çok şaşkın ve üzgünüz. Bildiğimiz kadarıyla bir dolmuş şoförü onu bulmuş. Rahmetlinin telefonundan polisi, ambulansı ve oğlunu aramış. Olay yerinde giden ambulans onu Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’ne götürdü. Ardından da Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi ve orada hayatını kaybetti” şeklinde konuştu.

Bugün toprağa verilmesi bekleniyor

Fakir’in cenazesinin bugün Çatalköy Mezarlığı’nda toprağa verilmesi bekleniyor. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi morgunda, Naciye Fakir’in bedeni üzerinde yapılan otopsi sonucu açıklandı. Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’den alınan bilgiye göre Fakir, araç çarpmasından dolayı çoklu kaburga kemiği kırığı, kalça ve uyluk kemiği kırıkları, iç organ yaralanması ve iç kanamadan dolayı hayatını kaybetti.

Olay yerinden kaçan şoför yakalandı

Öte yandan Naciye Fakir’e otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan ve olaydan sonra durmayarak kaçan aracın sürücüsü dün gece polis tarafından gözaltına alındı.

Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgiye göre, polisin dün gün boyu süren yaptığı soruşturmada Naciye Fakir’e Reşat Karaca yönetimindeki DM 491 plakalı aracın çarptığı belirlendi.

Polis tarafından tespit edilerek gözaltına alınan zanlının bugün tutukluluk talebi ile Girn’de mahkemeye çıkarılması bekleniyor.  

  Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.