1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLDÜRDÜĞÜ OĞLUYLA UYUDU!
ÖLDÜRDÜĞÜ OĞLUYLA UYUDU!

ÖLDÜRDÜĞÜ OĞLUYLA UYUDU!

Cinayetin kan donduran detayları...

A+A-

Diyalog'dan Suna Erden ve Onur Ulağ'ın haberine göre; Gönyeli’de dün akşam saatlerinde ortaya çıkan aile faciası ülke genelinde şok etkisi yarattı, duyanların kanını dondurdu. Bunalıma giren 36 yaşındaki Bilge Lord Kunduracı, 7 yaşındaki oğlu Ercan Kaya Kunduracı’yı 17 bıçak darbesiyle öldürdü. 
Torunun cansız bedenini bulan ve polise haber veren 64 yaşındaki dedesi Tahir Lord, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Önce torununun cinayete kurban gittiğini öğrenen, ardından eşini kaydeden 60 yaşındaki anneanne Sümer Lord ise fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. 
Olayı sosyal medyadan öğrenen polis memuru baba Ercan Kunduracı ise sinir krizi geçirdi. İskele’de yaşayan ve eşi ile boşanma aşamasında olan Ercan Kunduracı, Lefkoşa’ya gelirken birkaç saat ortalıktan kayboldu. Polis ekipleri kaybolan babayı bulurken, kendisine veya başkasına zarar vermemesi için önlem aldı. 
Dün akşam saatlerinde ortaya çıkan vahşi cinayetin aslında Pazar günü işlendiği belirtilirken, tutuklanan anne Lord ilk ifadesinde, “Evet öldürdüm” itirafında bulundu. Bilge Lord’un öldürdüğü oğlu ile bir gün aynı evde kaldığı ileri sürüldü…

Öldürdüğü oğlu ile uyudu
Ülke dün kan donduran bir çocuk cinayetine tanık oldu. Gönyeli’de yaşanan olayda Bilge Lord Kunduracı, 7 yaşındaki oğlu Ercan Kaya Kunduracı’yı vahşice katletti.
Olay yerinden, polisten ve görgü tanıklarından elde edilen bilgilere göre kan donduran cinayet şöyle gerçekleşti. Bilge Lord Kunduracı, 4 ay önce ayrı yaşamaya başladığı eşi Ercan Kunduracı ile boşanma aşamasındaydı. Bilge Lord Kunduracı, oğlu ile Gönyeli’de Atatürk caddesi üzerinde bulunan Ballı Apartmanı'nda yaşıyordu. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen annenin, Pazar günü sabah saatlerinde oğlu Ercan’ı karnından ve göğsünden 17 kez bıçakladı. Ercan Kaya Kunduracı, aldığı bıçak darbelerine dayanamayarak yaşamını yitirdi. İddiaya göre anne Kunduracı, öldürdüğü oğlunu yatağına yatırıp üstünü örttü. Cinayeti Pazar günü işleyen ve cesetle bir gece geçiren Bilge Lord Kunduracı, dün akşam saatlerine kadar bunu saklamayı başardı. Anne Kunduracı’nın oğlunun hasta olduğunu söyleyerek iş yerinden izin aldığı ve dün işe gitmediği öğrenildi.

Dedesi buldu
Sürekli torunuyla vakit geçiren dede Tahir Lord, iki gün boyunca Ercan Kaya Kunduracı’yı göremeyince kızının evine gitti. Yatak odasına bakan dede, vahşi cinayete tanık oldu. Tahir Lord, polise haber verdi ancak yaşadığı acıya dayanamayarak fenalaştı. Tahir Lord, kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. 

Defalarca bıçakladı
Olay yerine intikal eden polis ekipleri, bölgeyi güvenlik çemberine aldıktan sonra incelemelerine başladı. Olay yerinde Adli Tıp Uzmanı ile birlikte yapılan inceleme sonucu,  Ercan Kaya Kunduracı’nın 24 saat önce öldürüldüğü, vücudunda 17 bıçak darbesi olduğu, sağ elinde ise üç bıçak yarası olduğu belirlendi. Olay yerinde yapılan ilk incelemenin ardından detaylı otopsi için Ercan Kaya Kunduracı’nın cesedi Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne sevk edildi. 

Aile boyu facia
Bu arada kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan dede Tahir Lord ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocuğun anneannesi Sümer Lord hem torun hem de eş acısına dayanamayarak fenalaştı. Nene Sümer Lord, Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak sakinleştirici ilaç verildi. Sümer Lord’un müşahede altına alındığı belirtildi. Olayı sosyal medyadan duyan polis memuru baba Ercan Kunduracı ise sinir krizi geçirdi. İskele’de yaşayan Ercan Kunduracı, Lefkoşa’ya gelirken birkaç saat ortalıktan kayboldu. Polis ekipleri kaybolan babayı bulurken, kendisine veya başkasına zarar vermemesi için önlem aldı. 


Mahkemeye çıkarılacak
Olayın ardından gözaltına alınan anne Bilge Lord Kunduracı, oğlunu Pazar günü öldürdüğünü itiraf ederken, genç annenin bir süredir ağır anti-depresan ilaçlar kullandığı, psikolojinin bozuk olduğu öne sürüldü. Zanlı, ifadesi alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde hücreye yerleştirilen zanlının bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor.  

İkisi de 7 yaşındaydı
Polisin olayla ilgili detaylı araştırması sürerken, yaşanan cinayet ülkeyi sarstı.
Ercan Kaya Kunduracı’nın ölümüyle ikinci çocuk cinayetine tanık olan Kuzey Kıbrıs, Nisan ayı 2012 yılında da 7 yaşında babası Erol Diker tarafından öldürülen Mustafa Diker olayına şahit olmuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.