1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLDÜREN VİRÜS
ÖLDÜREN VİRÜS

ÖLDÜREN VİRÜS

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne “öksürük”, “grip” şikâyetiyle gitti. Ancak üç gün sonra hayatını kaybetti.

A+A-

Yoğun Bakım Ünitesi’nde enfeksiyon olduğu iddiaları da gündeme gelirken, konu ile ilgili görüştüğümüz Sağlık Bakanı Ahmet Gülle virüsün dışardan geldiğini söyledi. Gülle, enfeksiyon sonucu ölümler olduğu bilgisinin kendisine aktarıldığını ve konu üzerine bir çalışma başlatıldığını açıkladı.

Son günlerde gribal enfeksiyonların arttığına işaret eden Gülle, şeker, kalp veya tansiyon gibi problemi olan vakaların erken tedavi uygulanmadığı takdirde, bu gribal enfeksiyonların ölümle sonuçlanabileceğini söyledi.

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde ölümcül virüs olduğu iddiaları gündeme geldi. Gazetemize gelen ihbarlara göre Hastane Yoğun Bakım Ünitesi’nde iki kişi virüs salgını nedeniyle öldü. İddiaları araştıran gazetemiz, 31 Aralık’ta öksürük ve grip nedeni ile hastaneye kaldırılan ve 3 gün sonra da yaşamını yitiren Süreyya Demir’in yakınlarına ulaştı. Dün ise bir kişinin daha benzer şekilde yaşamını yitirdiği yetkililerce onaylanırken kimliği konusunda bilgi verilmedi. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Ahmet Gülle açıklamalarda bulundu.

Ahmet Gülle virüsün dışardan geldiğini söyledi. Gülle, enfeksiyon sonucu ölümler olduğu bilgisinin kendisine aktarıldığını ve konu üzerine bir çalışma başlatıldığını açıkladı. Erken tedavi uygulanmadığı takdirde gribal enfeksiyonların ölümle sonuçlanabileceği bilgisini verdi.

“Hastaneye yatırdık 3 gün sonra öldü”
Türkiye’den tatil amaçlı KKTC’ye gelen baldızı Süreyya Demir’in burada başlayan şiddetli öksürüğü nedeni ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gittiğini belirten İrfan Tokdemir, Demir’in muayene edildiğini ve kendisine serum takıldığını, daha sonra Ayaktan Tanı ve Tedavi Merkezi’ne alınan baldızının burada üç gün yattıktan sonra konuşamaz ve yürüyemez bir hale geldiğini anlattı. Tokdemir, üç günün sonunda fenalaşan hastayı Yoğun Bakım Servisi’ne aldıklarını ve baldızının vefat ettiğini söyledi. Tokdemir, “Daha sonra hastane tarafından bizlere ‘hastanızın ciğerleri iflas etti’ denildi. Sonra da zatürree olduğu söylendi. Bize net bir açıklama yapılmadı” dedi. Tokdemir kendilerinin ise Süreyya Demir’in ölüm nedeninin “Domuz Gribi” olduğu duyumunu aldıklarını iletti.

Gülle: “Konu ile ilgili çalışmalar başlatıldı”
Konu ile ilgili görüştüğümüz Sağlık Bakanı Ahmet Gülle enfeksiyon sonucu ölümler olduğu bilgisinin kendisine aktarıldığını ve konu üzerine bir çalışma başlatıldığını açıkladı. Son günlerde gribal enfeksiyonların arttığına işaret eden Gülle, şeker, kalp veya tansiyon gibi problemi olan vakaların, erken tedavi uygulanmadığı takdirde bu gribal enfeksiyonların ölümle sonuçlanabileceği bilgisini verdi.

Tüm bunları da düşünerek çalışmalar başlattıklarına değinen Gülle, tedavi amaçlı gelen hastaların zaten buraya ağırlaşarak geldiğini de belirtti.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.