1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLDÜRESİYE KAVGA!
ÖLDÜRESİYE KAVGA!

ÖLDÜRESİYE KAVGA!

Bir hafta içinde ikinci kez gençlerin guruplar halinde bir birine girmesi, vatandaşları endişelendirdi.

A+A-

Girne’de bir hafta içerisinde iki kez guruplar halinde kavga edilmesi vatandaşları tedirgin etti. Alsancak’ta faaliyet gösteren bir diskonun güvenlik görevlilerinin, geçtiğimiz hafta kalabalık bir gurup tarafından öldüresiye dövülmesinin ardından, önceki gece Girne Antik Liman’da 2 gurup arasında da kavga çıkması, halk arasında endişeye neden oldu.

Gençlere seslenerek sağduyuya davet eden vatandaşlar, “Sorunları kavgayla değil, konuşarak çözün” çağrısında bulundu.

Limana eğlenmeye giden vatandaşların ve ülkemize tatile gelen turistlerin önünde sopaların kullanıldığı ilgili 8 kişi tutuklandı. Polis kavgaya karıştığı tespit edilen başka şahısları arıyor.“Sözlü tartışma kavgaya dönüştü”

Antik Liman’da iki gurup arasında kavga olduğunu duyarak olay yerine giden üçüncü guruptaki kişiler dün sabah toplu halde Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Talat Usar’ın huzurunda görülen tutukluluk duruşmasında Savcı Özlem Tümer, polis memuru Serkan Sakallı’yı tanık olarak dinletti.

Serkan Sakallı, zanlı Ali Osman Yıldır, Samet Can Turunç, Cuma Getirmez, Mehmet Getirmez, Aytekin Uygun, Mehmet Erdemci, Muhammet Uygun ve Kemal Getirmez’in “Kanunsuz topluluk oluşturma”, “Kavga” ve “Rahatsızlık” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Serkan Sakallı, zanlı Ali Osman Yıldır ve Samet Can Turunç’un bir olup, Cuma Getirmez, Mehmet Getirmez, Aytekin Uygun isimli zanlılarla aralarında çıkan sözlü tartışma nedeniyle yüksek sesle bağırarak ve birbirlerine vurarak kavga ettiklerini belirtti.

“Kavgayı duyan limana geldi”

Polis memuru Sakallı, kavga haberini alan Aytekin Uygun, Mehmet Erdemci, Muhammet Uygun ve Kemal Getirmez isimli zanlıların, akrabaları olan Cuma Getirmez, Mehmet Getirmez, Aytekin Uygun’un da olay yerine gittiklerini ve burada kavga etmek amacıyla kanunsuz olarak topluluk oluşturduklarını dile getirdi.

Serkan Sakallı, zanlıların olay yerinde polis tarafından suçüstü yakalandıklarını ifade ederek, bölgedeki kamera kayıtlarında her iki olaya da karışan iki gruba ait birçok zanlının eşkalinin tespit edildiğini kaydetti.

Sakallı, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın yeni başladığını ve meseleyle ilgili aranan şahıslar ve alınması gereken ifadeler olduğunu söyledi.

Zanlıların serbest kalması durumunda alınması gereken ifadelere ve suç ortaklarına etki edebileceklerine dikkat çeken Sakallı, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını istedi.

“Polisi görünce kaçtılar”

Samet Can Turunç’un avukatı Meltem Atakara ve avukatı olmayan zanlı Ali Osman Yıldır tutukluluk süresine itiraz etmedi. Diğer 6 zanlının avukatı Muhabbet Mevsimler ise akrabalarının yanına gelen diğer 3 zanlının kamera kayıtlarında kavga görüntülerinin bulunup bulunmadığını sordu.

Polis memuru Sakallı, görüntülerin incelenmesine devam edildiğini anlatarak, söz konusu zanlıların olay yerine kalabalık bir kitleyle gittiğini ve polis gelince ise kaçtıklarının tespit edildiğini kaydetti.

Polisi ve savunma makamlarını dinleyen Kıdemli Yargıç Talat Usar, zanlıların serbest kalması durumunda soruşturmanın etkilenebileceğini belirterek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.