1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLDÜRMEKLE KORKUTTULAR
ÖLDÜRMEKLE KORKUTTULAR

ÖLDÜRMEKLE KORKUTTULAR

Kaçırdılar dövdüler, soydular ama kaçamadılar

A+A-

Ülkede öğrenci olarak bulunduklarını iddia eden 4 Pakistanlı alacak verecek meselesi yüzünden 2 kardeşi kaçırıp darp ettikten sonra soygun suçu işlediler

Devrim DEMİR
Lefkoşa’da önceki akşam şehrin ortasında adam dövereke kaçırmaya çalışan 4 kişi polis tarafından kısa sürede yakalandı. Zanlı Shoail Ahma, Malik Shahcukh, Hassan Ali Cilanlı ve Taimour Sabır ve kimliği meçhul 2 kişinin bir taraf olarak aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan Kamran ve İmran Manzoor isimli kardeşleri kaçırıp darp ettikten sonra soygun suçunu işledi.
Tutuklanan zanlılar suçlamaları kabul etmezken, tutukluluk talebiyle dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, işlenen suçun ciddiyetine dikkati çekerek zanlıların soruşturma amaçlı 1’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.
Zanlıların bugün Lefkoşa’da yeniden mahkemeye çıkarılması bekleniyor.
Öldürmekle korkuttular
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Döşemeci mahkemede verdiği ifadede, zanlı Shoail Ahma, Malik Shahcukh, Hassan Ali Cilanlı ve Taimour Sabır ve kimliği meçhul 2 kişinin  “Soygun”, “Adam Kaçırma”, “Şiddet tehdidi” ve “Ciddi darp” suçlaması ile gözaltına alındığını anlattı.
Polis memuru İbrahim Döşemeci, olayın önceki akşam saat 18.00- 23.00 saatleri arasında Lefkoşa’da meydana geldiğini söyledi. Polis zanlıların ve kimliği meçhul 2 kişinin Girne’de sakin Kamran Manzoor’u kaçırıp “Bize 5 Bin Euro vermezsen seni öldürürüz” sözlerini söyledikten sonra, zanlıların Manzoor’u elleri ile ciddi şekilde darp ettiklerini kaydetti. Döşemeci ismi geçen zanlıların, Kamran  Manzoor’un tasarrufunda  bulunan 200 ABD ve 70 TL’yi çaldıklarını ifade etti.  
Manzoor kardeşleri darp edip paralarını çaldılar
Soruşturmayı yürüten polis memuru İbrahim Döşenci, Kamran Manzoor’un istediği parayı getirmek için Güney Kıbrıs’ta yaşayan kardeşi İmran Manzoor’un da kendi aracı ile zanlıların ve kardeşinin bulunduğu olay mahaline geldiğini ifade etti.
Polis, zanlı Shoail Ahma, Malik Shahcukh, Hassan Ali Cilanlı ve Taimour Sabır ve kimliği meçhul 2 kişinin İmran Manzoor’a hitaben “İstediğimiz parayı vermezsen seni ve kardeşini öldüreceğiz” sözlerini söyledikten sonra İmran Manzoor’un üzerinde bulunan Bin 500 Euro’yu zorla alarak “Soygun” suçunu işlediklerini belirtti.
Parayı tamamlamak için kaçırdılar
Polis memuru İbrahim Döşemeci, zanlıların “soygun”,“ciddi darp”  ve “şiddet tehdidi” suçunu işledikten sonra Manzoor kardeşlerden geri kalan parayı tamamlamak için, Kamran Manzoor’u kardeşi İmran Manzoor’un kullanımındaki EKN 450 plakalı araca zorla bindirip kaçırdıklarını kaydetti.
Şikâyet üzerine tutuklandılar   
Meydana gelen olayın ardından, polise yapılan şikâyetin ardından zanlıların kısa sürede EKN 450 plakalı araçla Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis ekipleri tarafından tespit edilerek gözaltına alındıklarını ifade eden Döşemeci soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
Alınması gereken ifadelerin olduğunu belirten polis, 200 ABD, 70 TL ve Bin 500 Euro’nun henüz bulunmadığını söyledi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.