1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLEN DAHA KUSURLU
ÖLEN DAHA KUSURLU

ÖLEN DAHA KUSURLU

Ölümlü kazanın sürücüsü ...

A+A-
Kamalı Haber

Haspolat çemberinde meydana gelen ölümlü kazadaki araç sürücüsü Gülden Bozat aleyhine açılan dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde sonuçlandı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle verdiği kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, kazanın Lefkoşa-Mağusa anayolunda hız limiti 100 ve çift şeritli yolda meydana geldiğini ifade ederek, trafik akışının yoğun olduğu böyle bir yola müteveffanın atıldığını, kendisini ve yol güvenliğini tehlikeye attığını söyledi. 

“Her kazada hapislik cezası verilecek diye bir kural yok…”

Esendağlı, sanığın bir anlık dikkatsizlik sonucu kaza yaptığını, ancak sanık ile müteveffa Gabriel Peremiyentei Soriwei’nin kazaya katkılarını karşılaştırdıklarında ölen şahsın daha fazla kusurlu olduğunu belirtti. Esendağlı, ölümle sonuçlanan tüm kazalarda hapislik cezası verileceğine dair bir kural olmadığını, kazanın oluş şekline göre para cezası da verilebileceğini ifade ederek, bu meselede tüm olguları değerlendirdiklerini, sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini söyledi. 

Ceza 5 bin 500 TL

Esendağlı, mahkûm edilen sanığa hürriyeti bağlayıcı ceza yerine bir şans verip para cezasına çarptırdıklarını ifade etti. Esendağlı, sanığı 5 bin 500 TL para cezasına çarptırdıklarını ve 6 ay süreyle trafikten men edilmesine karar verdiklerini açıkladı.
Haberal Kıbrıslı
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.