1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÖLEN EŞİNDEN ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTİYOR!
ÖLEN EŞİNDEN ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTİYOR!

ÖLEN EŞİNDEN ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTİYOR!

Ölen eşinin spermlerini koruyabilecek

A+A-

Londra'daki Yüksek Mahkeme, Birmingham kentinde yaşayan 28 yaşındaki fizyoterapist Beth Warren'ın talebini haklı buldu. Warren'ın eşinin spermleri mahkeme kararı ile en az Nisan 2023'e kadar saklanabilecek.

Beth Warren ise mahkemenin kararının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.Warren, 32 yaşında hayatını kaybeden eşinden çocuk sahibi olmak için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

Eşi Warren Brewer'ın spermlerini saklayan merkez ise önümüzdeki yılın nisan ayından sonra spermlerin imha edileceğini açıklamıştı. Brewer bunun üzerine spermlerin korunması için hukuk mücadelesi başlatmıştı.

Sekiz yıldır birlikte olan Beth ve Warren çifti, Warren'ın ölümünden altı hafta önce Aralık 2011'de evlenmişlerdi. Evliliklerinin ardından Beth soyadını Warren olarak değiştirmişti.

Waren Brewer'ın spermleri radyoterapi tedavisi öncesi dondurulmuştu. Brewer tedavisi sırasında, ölümü halinde eşinin spermlerinin kullanabilmesini öngören formları imzalamıştı.

Yönetmelikler uyarınca İngiltere'de spermler ve yumurtalıklar 55 yıl saklanabiliyor. Ancak ölüm halinde, spermler belli bir süre içinde imha ediliyor.

İlk örnek değil
İngiltere'de 1997 yılında da Diane Blood adlı bir kadın ölmüş eşinin spermiyle çocuk sahibi olmaya hak kazanmıştı.Blood Belçika'da gördüğü tedavi sonrası iki çocuk sahibi olmuştu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.