1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLEN KOYUNLAR TEDİRGİNLİK YARATTI!
ÖLEN KOYUNLAR TEDİRGİNLİK YARATTI!

ÖLEN KOYUNLAR TEDİRGİNLİK YARATTI!

8 KOYUN DAHA TELEF OLDU

A+A-

Gaziköy’deki hayvan ölümlerinin sırrı henüz çözülemedi ancak ölümler devam ediyor. Cemal Çürük’ün önceki gün ölen 13 koyununun ardından dün de 8 koyunu telef oldu.

 

9 KOYUN HALA İYİLEŞMEDİ: Gaziköy’de Cemal Çürük’e ait mandırada bulunan 100 adet küçükbaş hayvandan 13 koyun önceki gün telef oldu. Veteriner Dairesi ekipleri hastalık belirtisi gösteren 17 koyuna ine yaptı ancak 8’i de dün sabah öldü. Hasta olan 9 koyunun durumu ise aynı, can çekişiyor 

ÇÜRÜK, TAZMİNAT İSTEDİ: Cemal Çürük, koyunlarının ölüm nedeninin bir an önce açıklanmasını istedi. Yaşanan hayvan ölümleri ile maddi açıdan büyük zarar ettiğini söyleyen Çürük, yetkililere çağrıda bulunarak, zararının tazmin edilmesini talep etti.

Gaziköy’de hayvan üreticiliği yapan ve henüz belirlenemeyen bir sebepten önceki gün 13 adet koyunu telef olan Cemal Çürük, dün sabah itibarı ile 8 koyunun daha telef olduğunu 9 koyunun ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi.
Mandırasındaki 100 adet küçükbaş hayvandan 23 tanesini kaybeden Cemal Çürük, koyunlarının ölüm nedenlerinin bir an önce açıklanmasını istedi.


Çürük, yetkililere çağrıda bulunarak, zararının da tazmin edilmesini talep etti.

icerik-009.jpg

İlaç da fayda etmedi
Veteriner Dairesi’ne bağlı Patoloji uzmanlarının önceki gün mandırada bir ölü koyuna otopsi yaptığını anımsatan hayvan üreticisi Cemal Çürük, aynı gün akşam saatlerinde de yine Veteriner Dairesi’nde görevli bir Veteriner hekimin mandıraya gittiğini ve can çekişmekte olan 17 koyuna iğne yaptığını söyledi.
Cemal Çürük, iğne yapılmasına rağmen 17 hasta koyundan 8’inin de dün sabah telef olduğunu söyledi.

Polis zabıt tuttu
Cemal Çürük, son yaşanan 8 hayvan ölümünün ardından bölge karakoluna giderek durumu bildirdiğini, polisin aynı gün mandıraya giderek olay yerinde zabıt tuğunu söyledi.
Cemal Çürük, “Koyunların ölüm sebebi henüz belirlenmedi ancak ben her ihtimali düşünmek durumundayım. Bu ihtimaller arasında koyunların bilinçli olarak zehirlenmiş olabileceği de olduğundan durumu bölge karakoluna bildirdim. Akabinde, bir polis ekibi mandıraya geldi ve inceleme yaptı, zabıt tuttu” dedi.

20 koyun öldü, 3’ü kesildi, 9’unun durumu ciddi
Gaziköy’de hayvan üreticiliği yapan Cemal Çürük’e ait mandırada bulunan 100 adet küçükbaş hayvandan 13 koyun önceki gün Cemal Çürük tarafından mandırada ölü olarak bulundu. Aynı ağılda bulunan bir koç 19 koyunun ise can çekiştiğini gören Cemal Çürük, koç ve 2 koyunu kesti. Ağıldaki sağlık durumu önceki gün kötü olan 17 koyundan 8’i de dün sabah öldü. 9 koyunun sağlık durumu hala ciddiyetini koruyor.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.