1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. OLİMPİYAT ÖNCESİ ‘KARA DUL’ DEHŞETİ
OLİMPİYAT ÖNCESİ ‘KARA DUL’ DEHŞETİ

OLİMPİYAT ÖNCESİ ‘KARA DUL’ DEHŞETİ

OLİMPİYAT ÖNCESİ ‘KARA DUL’ DEHŞETİ

A+A-

Rusya’nın Volgograd kentinde kadın bir intihar bombacısı tren istasyonuna saldırdı. Polisin girişte kadını fark etmesiyle yüzlerce kişinin ölmesi engellense de Olimpiyatlar için güvenlik endişesi doğdu.

Rusya, Soçi kentinde gerçekleşecek 2014 Kış Olimpiyatları’na yalnızca altı gün kala terör saldırısı ile sarsıldı. Güneydeki Volgograd’da, kadın bir intihar eylemcisi kentin ana tren istasyonunda saldırı gerçekleştirdi. En az 16 kişi ölürken bir kısmı ağır olmak üzere en az 34 kişi de yaralandı. Olay, son üç yılda Rusya’da yaşanan en ölümcül saldırı oldu. Olimpiyatlara günler kala gelen saldırı, spor organizasyonu sırasında güvenliğin nasıl sağlanacağı konusunda endişe yarattı. Kuzey Kafkasya’da İslam devleti kurmayı amaçlayan militanların lideri Doku Umarov, isyancılara bölgenin dışında sivillere yönelik saldırılar gerçekleştirerek Olimpiyatlar sırasında kaos yaratma emri vermişti.
İçeride patlatamadı
Yerel yetkililere göre, saldırı gerçekleştiğinde yeni yılı kutlamak üzere seyahat etmeye hazırlanan kişiler nedeniyle istasyon oldukça kalabalıktı. Kadın saldırgan, yerel saatle 12.45 sularında istasyonun girişindeki metal dedektörlere yaklaştığı sırada bir polis tarafından fark edildi. Polisin fark etmesi üzerine panikleyen saldırgan bombayı içeri giremeden patlattı. Bu sayede yüzlerce kişinin ölmesinin önüne geçilirken, saldırganın öldüğü, onu fark eden polisin yaralandığı belirtildi.
İstasyonlarda güvenlik önlemi
Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Vladimir Markin, olayın “terör eylemi” olarak değerlendirildiğini ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. Saldırıda 10 kilogram TNT’ye denk patlayıcı kullanıldığı belirtildi. Saldırının gerçekleştiği alanda patlamamış bir el bombası bulunduğu da açıklandı.  Devlet Başkanı Vladimir Putin, soruşturma ve kurbanlara yardım konusunda her türlü tedbirin alınmasını istedi. İçişleri Bakanlığı, tüm ana tren istasyonlarında güvenliğin artırılması emri verdi.

milliyet

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.