1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLMADI TOLGA...
OLMADI TOLGA...

OLMADI TOLGA...

Yaşam savaşı kaybetti...

A+A-

34 yaşındaki diyabet hastası genç avukat, 18 günlük yaşam savaşını kaybetti.

Başkent Lefkoşa dün, henüz 34 yaşında olan genç avukat Tolga Akçal’ın zamansız veda haberi ile sarsıldı.

Diyabet krizinden dolayı beyninde hasar oluşan ve 1 Ağustos’ta Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tolga Akçal, 18 gün tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde, dün doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yetkililerden, Akçal’ın kesin ölüm nedeninin “şeker yükselmesine bağlı olarak beyinde oluşan hasar neticesinde solunum ve kalp durması” olduğu öğrenildi.

Ayşen ve Nevzat çiftinin en acı günü

Aslen Limasollu olan ve uzun yıllardır Başkent Lefkoşa’nın Ortaköy bölgesinde ikamet eden Ayşen ve Nevzat Akçal çifti, tek evlatları olan Tolga’nın beklenmedik vedası karşısında tarifsiz bir acıya büründü. Polis, hayatını kaybeden avukat Tolga Akçal’ın ölüm nedeninin “şeker yükselmesine bağlı olarak beyinde oluşan hasar neticesinde solunum ve kalp durması” olduğunu açıkladı.

Polis basın bültenine göre, 34 yaşındaki Akçal, 1 Ağustos’ta evinde rahatsızlanması üzerine o tarihten beri Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi görmekteydi. Doktorların, Akçal’ın ölüm sebebini “şeker yükselmesine bağlı olarak beyinde oluşan hasar neticesinde solunum ve kalp durması” olduğunu tespit ettiği belirtilen bültene göre, soruşturma devam ediyor.

Hem hukuk hem de pilotluk eğitimi aldı

Hukuk eğitiminin yanı sıra pilotluk eğitimini de alan Akçal’ın genç yaşta ölümü ailesini ve sevenlerini yasa boğdu.

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Akçal dün öğlen saatlerinde Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Akçal için İsmail Safa Camisinde düzenlenen dini törene, ailesi, yakınları, dostları, hukuk camiasından birçok isim katıldı. Akçal sevenlerinin duası ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.