1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLMEK BİLE PARAYLA!
ÖLMEK BİLE PARAYLA!

ÖLMEK BİLE PARAYLA!

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Morg Servisi’nin giriş kapısına asılan fiyat tarifesi yakınlarını ebediyete uğurlayan vatandaşın tepkisine neden oldu.

A+A-

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Morg Servisi’nin giriş kapısına asılan fiyat tarifesi yakınlarını ebediyete uğurlayan vatandaşın tepkisine neden oldu.

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Morg Servisi’nin giriş kapısına asılan fiyat tarifesi görenleri hayrete düşürdü. Morg Servisi’nin giriş kapısına asılan morg uygulamasının fiyat listesi vatandaşın tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, “Acımız bir yana bir de fiyat tarifesi gözümüzün önünde. Dalga mı geçiyorlar?”  dedi. Fiyat listesinde ölüm sonrası talep edilen ücretler bulunuyor. 
 
Tarife kabarık
Her trafik kazası sonrası rutin olarak yapılan ve adli ölüm vakalarında uygulanan “otopsi” işlemleri için 250 TL, “Tahnit” olarak isimlendirilen ölüyü bozulmaması için ilâçlama ve çabuk bozulmayacak hale getirme işlemi için 150 TL ve cenazenin buzlukta tutulduğu her gün için 3 TL isteniyor.  
 
Tarifeye göre, cenazenin yurt dışına tabut içinde gönderilmesi ise 700 TL olarak ücretlendiriliyor. Hayatını kaybeden bireyin sosyal sigortalı olması halinde bu ücretler sosyal güvencesinden karşılanıyor. Sosyal güvencesi olmayan ve maddi durumu da kötü olan vatandaşlar için bu ücretler devlet tarafından karşılanıyor.
 
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi başhekimi Rifat Siber, birçok kez yurt dışına cenaze gönderme işlemlerinin devlet tarafından karşılandığını ifade etti.
 
“Acımız yetmiyor, bir de fiyatları gözümüze sokuyorlar”
 
Öte yandan Morg Servisi’nin giriş kapısına asılan morg uygulamasının fiyat listesi vatandaşın tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, “Acımız bir yana bir de fiyat tarifesi gözümüzün önünde. İnsanlarla dalga mı geçiyorlar?” dedi.
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.